Ruhani: ABD yanlış yaptığını anlayacak

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD'nin ülkelerine yönelik yaptırımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ruhani: ABD yanlış yaptığını anlayacak

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD’nin ülkelerine yönelik yaptırımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Ruhani ”ABD gelecekte yanlış yaptığını anlayacaktır. İran halkı yorgun düşmedi, aksine daha fazla çaba sarf ediyor.” dedi.

ABD’nin 5 Kasım’da uygulamaya koyduğu yaptırımların İran hükümetini ve ekonomisini değil İran halkını hedef aldığını belirten Ruhani, “Çünkü bankalara yaptırım uyguladığınız zaman ilaç ve diğer sağlık ihtiyaçlarını da hedef almış oluyorsunuz.” ifadelerine yer verdi.

Yaptırımların İran’ı etkilemediğini ifade eden Ruhani ”ABD İran’ı terör destekçisi ve terörizme finans sağlayan bir ülke olarak göstermek istiyor. Bugün uluslararası kararlar ve kanunlara dikkat etme konusunda daha kararlıyız. Düşmanın bu konudaki gerekçelerini geçersiz kılacak ve tüm bahanelerini ellerinden alacağız. ABD gelecekte yanlış yaptığını anlayacaktır. İran halkı yorgun düşmedi, aksine daha fazla çaba sarf ediyor.” dedi.

ABD’nin birçok konuda geri adım atmak zorunda kaldığını dile getirerek, “ABD yönetimi İran petrolünü sıfıra indireceğim diyordu, biz ise başından itibaren petrolümüzü sıfıra düşüremez diyorduk. Sonunda ABD’nin kendisi de petrolü sıfıra indiremeyeceğini itiraf etti. ABD’liler İran petrolünü sıfıra indirirsek varil fiyatı 150 dolara çıkar açıklaması yaptı. Bu bizim ilk günden anlattığımız şeydi.” ifadelerinde bulundu.

Ruhani, halkın temel ihtiyaçları, sağlık ve ilaç maddelerini karşılamak için de tüm hazırlıkların yapıldığını, bu konuda hiçbir sıkıntılarının olmadığını vurguladı.