'7 Kocalı Hürmüz'e şeriat cezası!

RTÜK, ‘Yetenek Sizsiniz’ programında söylenen '7 Kocalı Hürmüz' şarkısındaki 'Allah baba' ifadesi için dinsel referanslara dayalı bir rapor yazarak yayıncı kanala ceza kesti.

'7 Kocalı Hürmüz'e şeriat cezası!

Yetenek Sizsiniz’ programında sahne alan dans grubunun gösterisi sırasında çalan ve “Gökten yağmur gibi herif yağacak, kızlar şükredin Allah Baba’ya” ifadelerini içeren ve 7 Kocalı Hürmüz eserinde de yer alan şarkının ‘toplumun milli ve manevi değerlerine aykırı olduğuna’ karar verildi.

Raporda, programda geçen ifadelerin aykırılığı Kuran’a dayandırılarak,  “Kuranı Kerim’de, Allah’ın cinsiyet, doğurma ve doğurulma gibi insana atfedilen özelliklerden münezzeh olduğu açıkça belirtilmektedir” denildi.

Cumhuriyet’ten Sinan Tartanoğlu‘nun haberine göre, raporun sonunda, “Çoğunluğun Müslüman olduğu ülkemizde, Kuranı Kerim’deki temel inanç esası olan Tevhid’e aykırı olan, ‘Allah baba’ tabirinin milyonların izlediği bir yarışma programında, diğer dinlerden etkileşimle zikredilmesi ve Müslümanlar açısından kutsal olan bir durumun eğlenceye vesile yapılarak hafife alınması suretiyle ihlal oluştuğu değerlendirilmiştir” denildi.

TV8’in, ‘Toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırılık’ gerekçesiyle, cezalandırılmasına oy çokluğu ile karar verildi. Karar üzerine TV8’e 1 milyon TL’nin üzerinde ceza kesileceği öğrenildi.