Rotschild: 2. Dünya Savaşı sonrası kurulan küresel finans sistemi tehlikede

Küresel finans sisteminin en etkili ailelerinden Rotschild ailesinin en yaşlı üyesi Jacob Rotschild, "2. Dünya Savaşı sonrası kurulan küresel finans sistemi tehlikede" yorumunda bulundu.

Rotschild: 2. Dünya Savaşı sonrası kurulan küresel finans sistemi tehlikede

Küresel para baronlarının en tepesindeki ailelerin başında gelen Rotschild ailesinden küresel finans sistemine dair ‘uyarı’ niteliğinde bir değerlendirme geldi.

Küresel finans sisteminin en etkili ailelerinden Rotschild ailesinin en yaşlı üyesi Jacob Rotschild, “2. Dünya Savaşı sonrası kurulan küresel finans sistemi tehlikede” yorumunda bulundu.

Sputnik‘in haberine göre, kendi kurduğu RIT Capital Partners Fonu yatırımcılarına dönük yaptığı konuşmada Jacob Rotschild dünyadaki güçlerin 11 Eylül’de ve 2008 mali krizinde birlikteliğinden bahsederken, bugün bu birlikteliği sağlamanın zorluğuna işaret ederek 2. Dünya Savaşı’ndan sonra kurulan ekonomik düzenin tehlikede olduğunu söyledi.

Konuşmasını 2008’deki kriz öncesinde doların hakim para birimi olduğunu, ancak bankacılık sektörünün bu krizden sonra piyasalardaki yükselişinin durabileceği endişesini de paylaşarak “10 yıllık pozitif döngü sona erebilir. Bu piyasalarda kaydedilen rekor bir süre. Bazı alanlarda daha düşük büyüme rakamları görüyoruz. IMF de yavaşlama öngörüsünde bulundu” diye konuştu.