Roma'nın Bahçeli'ye maç davetinin altından 'kurt işareti' çıktı

İtalya futbol liginde mücadele eden Roma Kulübü’nün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi Roma - Real Madrid maçına davetinin altından 'kurt' detayı çıktı. Kulübün, iki tarafın da sembolü olan “kurt” işareti sebebiyle Bahçeli'yi maça davet ettiği açıklandı.

Roma'nın Bahçeli'ye maç davetinin altından 'kurt işareti' çıktı

İtalya futbol liginde mücadele eden Roma Kulübü’nün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi Roma – Real Madrid maçına davetinin altından ‘kurt’ detayı çıktı. Kulübün, iki tarafın da sembolü olan “kurt” işareti sebebiyle Bahçeli’yi maça davet ettiği açıklandı.

Roma Kulübü geçtiğimiz gün MHP lideri Devlet Bahçeli’yi Real Madrid ile oynayacakları Şampiyonlar Ligi maçına davet etmiş ve bu davet bir dizi sebebe dayandırılmıştı.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan ‘Allen McAllister’ isimli kullanıcı, Roma’nın da MHP’nin de sembolünün kurt olması ve bunun için farklı ünlü isimleri de kulübün kullanmak istediğini belirtti.

McAllister, Roma’nın sportif direktörü Monchi’nin kulübün sembolü olan kurdu dünya çapında bir markaya dönüştürmek için sembolü kurt olan başka kurum ve kuruluşlarla da irtibata geçtiğini açıkladı.

Türk basınına konuşan McAllister, “Benim Roma’nın ultras taraftar gruplarıyla ilişkim var. İçeriden arkadaşlarım ile konuştum. Aldığım bilgiler resmi değil, gayri resmi. Taraftarlar bana ‘Bu bir Monchi operasyonu. Kurt sembolünü uluslararası bir marka yapmak istiyor. Bunun için ünlü bir isimle Roma’yı yan yana getirmek ve kurt işareti yaptırmak istiyor” ifadelerini kullandı.

Bahçeli’nin yanı sarı ünlü tenisçi Rafael Nadal ve oyuncu Antonio Banderas’ı da davet ettiği öğrenilen Roma kulübü, Amerikan güreşlerinin ünlü ismi Finn Balor’u da tanıtımda kullandı. Roma kulübünün, kurt işaretini, “Nusret’in tuz ekme hareketi” gibi meşhur etmek istediği açıklandı

Bu sayede Roma’nın Ortadoğu, Amerika ve Uzakdoğu’da tanıtımının yapılarak forma satılması, yayın haklarından yüksek gelir elde edilmesinin hedeflendiği belirtilirken, ABD’deki tanıtım için seçilen Amerikan güreşçisi Finn Balor, Roma’ya gelip antrenmana katılmış ve Instagram sayfasından kulüple ilgili paylaşımlar yapmıştı. Balor’un seçilmesinin nedeni de ringde kurt işareti yapması olarak açıklandı.

Roma Kulübü, ünlü Boşnak oyuncusu Edin Dzeko’yu da Balor ile buluşturup kurt işaretli pozlar verdirterek paylaştı.

Kulübün logosu ve Roma şehrinin bayrağında da bulunan kurt sembolü, mitolojide Roma’yı kuran Romulus ve Remus kardeşleri emzirdiğine inanıldığı için tercih ediliyor.