Rize Emniyet Müdürü vuruldu

Rize Emniyet Müdürü'nün bir polis memuru tarafından vurulduğu öğrenildi.

Rize Emniyet Müdürü vuruldu

Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, makamında bir polisin silahlı saldırısına uğradı. Olayda Personel Şube Müdürü Ercan Polat ile 2 koruma polisi de yaralandı.

Olay üzerine Emniyet Müdürlüğü’ne çok sayıda ambulans sevk edildi. Olay sonrası binadan çıkarılan 4 yaralının ambulanslarla hastaneye kaldırıldığı görüldü.

Ağır şekilde yaralanan Rize Emniyet Müdürü Verdi’nin hayatını kaybettiği öğrenildi.

İddiaya göre, saldırı tayin sorunu yüzünden gerçekleşti.

SALDIRGAN YAKALANDI

Saldırganın bir polis memuru olduğu ve Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’yle görüştüğü sırada silahını çekerek ateş ettiği belirtiliyor.

Saldırıyı gerçekleştiren polis gözaltına alındı.

KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Saldırıyı düzenleyenin Derepazarı İlçe Emniyet Amirliği Trafik Şube’de görevli polis memuru İsmail Hakkı Saraçoğlu olduğu belirlendi.

Saraçoğlu’nun 14 yıldır polis memuru olduğu öğrenildi. Saldırganın da yaralı olduğu ifade ediliyor.

BAKAN SOYLU’DAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Şu an hastanedeler. İnşallah doktorlarımız kurtarmak için çaba gösteriyor. Olayla ilgili derin ayrıntıyı arkadaşlar ifade edecekler. Bakan yardımcımız ve emniyet müdürümüz Rize’ye hareket ediyor” diye konuştu.

RİZE VALİSİ: POLİS DİYEMİYORUM, HAİN

Rize Valisi Kemal Çeber ise saldırgan polisle ilgili olarak “O şahısla ilgili polis memuru diyemiyorum, o hainle ilgili sessiz sakin kendi halinde birisiymiş, cezasını çekecek” dedi.