Rıza Sarraf yine kayıplarda

Rıza Sarraf'ın New York yakınlarındaki Westchester Cezaevi'ne nakledildiği öğrenildi. Ancak cezaevinde olduğu kayıtlarda yer almıyor.

Rıza Sarraf yine kayıplarda

ABD’de İran’a yönelik yaptırımların delinmesiyle ilgili davada iki yıllık yargı sürecinin ardından hakkındaki suçlamaları kabul ederek itirafçı olan ve eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla davasında tanıklık yapan Rıza Sarraf’ın New York yakınlarındaki Westchester Cezaevi’ne nakledildiği öğrenildi. Ancak cezaevinde olduğu kayıtlarda yer almıyor.

2016 yılında Manhattan’daki Metropolitan Cezaevi’nde (MCC) kaldığı dönemde koğuş arkadaşı olan 62 yaşındaki Fildişi Sahilli asıllı Faozi Jaber, Sarraf’ı aralık ayında mahkemeye vermişti. Jaber, dava dilekçesinde Sarraf’ı defalarca cinsel taciz ve tecavüzle suçlamıştı.

New York Temyiz Mahkemesi kayıtlarına göre, bu davayla ilgili tebligat, Sarraf’a 19 Ocak’ta Wastchester Bölgesi Cezaevi’nde noter onaylı olarak yapıldı.

Ama Sarraf’ın New York Temyiz Mahkemesi kayıtlarına göre 60812/2017 dosya numarasıyla bu cezaevinde kaldığı kaydedilmesine rağmen, cezaevi kayıtlarında ismi geçmiyor.

Jaber’in avukatı Alexei Schacht, dava dilekçesiyle ilgili bir açıklama yapmadı. Sarraf’ın avukatı Benjamin Brafman, geçen ay bu suçlamaların asılsız olduğunu belirtmişti.

Son haberlerle ilgili görüş soran gazetecilere, Sarraf’ın avukatları, Sarraf’ın ne kadar süredir bu cezaevinde kaldığı ve hala aynı cezaevinde bulunup bulunmadığı yönünde yorum yapmadı.

Daha önce Sarraf’ın cezaevi yerine FBI tarafından özel bir korunaklı yerde tutulduğu iddia edilmişti. Tanıklığı sırasında savcılık, Sarraf’ ın nerede tutulduğuyla ilgili soruları yanıtlamamıştı.