Rektör'den Kılıçdaroğlu'na: İmanla alakası olmayanın dindar görünmeye çalışmasından daha büyük bir sahtekarlık yoktur

Rektör Mazhar Bağlı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün Erzurum Çat Belediyesi İslam Eserleri Müzesi'nin açılış törenindeki konuşması sırasında sosyal medya hesabından skandal bir paylaşım yaptı.

Rektör'den Kılıçdaroğlu'na: İmanla alakası olmayanın dindar görünmeye çalışmasından daha büyük bir sahtekarlık yoktur

Rektör Mazhar Bağlı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bugün Erzurum Çat Belediyesi İslam Eserleri Müzesi’nin açılış törenindeki konuşması sırasında sosyal medya hesabından skandal bir paylaşım yaptı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Mazhar Bağlı, Kılıçdaroğlu konuşmasını yaptığı sırada sosyal medya hesabından ‘İnançlı birisinin dini kimliğini izhar etmesi normal ama dinle, imanla alakası olmayanın dindar görünmeye çalışmasından daha büyük bir sahtekarlık yoktur’ ifadelerini paylaştı.

Rektör Bağlı’nın paylaşımları şöyle:

“En kalbi temiz müslüman biziz ve en hakiki İslami anlayış bizimkidir sezonunu sn Kılıçdaroğlu Erzurum’dan başlattı.

İnançlı birisinin dini kimliğini izhar etmesi normal ama dinle, imanla alakası olmayanın dindar görünmeye çalışmasından daha büyük bir sahtekarlık yoktur.”

SİLİP YENİDEN “YAZDI”

Kısa süre sonra bu paylaşımını silen Bağlı, “En kalbi temiz müslüman biziz ve en hakiki İslami anlayış bizimkidir sezonunu sn Kılıçdaroğlu Erzurum’da başlattı. Din, gizli bir sır değildir. Zahirle hükmeder. Kimin imanlı olup olmadığı onun beyanı ve pratikleri ile anlaşılır” şeklinde yeni bir paylaşım yaptı.

AKP’DE VEKİLLİK, ZAMAN’DA YAZARLIK

Mazhar Bağlı, 25. Dönem AKP Şanlıurfa Milletvekilliği ve 2009-2015 yılları arasında AKP MKYK üyeliği görevlerinde bulunmuştu.

Mazhar Bağlı’nın ‘FETÖ’nün yayın organı Zaman’da yazarlık yapmış, Ergenekon kumpasında yazılarıyla etkili olmuştu.

Mazhar Bağlı, Zaman gazetesinde 2008 yılında yayımlanan “YARSAV Ergenekon’un yargıdaki uzantısı mı” başlıklı yazında, o dönem Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun başında olduğu YARSAV’ı hedef almıştı. Bağlı, “YARSAV, 28 Şubat sürecinde ortaya çıkan entrikacı ve darbeci bir grup askerî bürokratın peşinden koşan, brifingler düzenleyen ve bugünlerde de Ergenekon terör örgütünün sivil toplum üzerinden darbe fikrinin toplumda yaygınlaşmasını sağlama emeline denk gelen bir yapılanmadan başka bir amacı olmayan bir yapılanmadır” ifadelerini kullanmıştı.