Rektör öğrencilerden 338 bin 860 TL istedi

Ege Üniversitesi Rektörlüğü, Soma Katliamı'na ilişkin eyleme polis saldırısı sırasında meydana gelen zararı öğrencilerden istedi.

Rektör öğrencilerden 338 bin 860 TL istedi

Ege Üniversitesi Rektörlüğü, Soma Katliamı’na ilişkin eyleme polis saldırısı sırasında meydana gelen zararı öğrencilerden istedi.

MA’da yer alan habere göre, Manisa’nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014’te yaşanan ve 301 işçinin yaşamını yitirdiği Soma maden faciası sonrası Ege Üniversitesi’nde yapılması planlanan tüm etkinlikler iptal edilmişti. Ege Üniversitesi öğrencileri ise, her yıl düzenledikleri Canan Kulaksız Alternatif Öğrenci Şenliği’ni Soma’da katledilen 301 madenciye adayarak, anma töreni düzenlemek istemişti. 19 Mayıs’ta yapılmak istenen anmaya Ege Üniversitesi Özel Güvenlik Birimleri ve İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polislerin müdahale etmesi sonrası olaylar yaşanmış, öğrenciler Yabancı Diller Yüksekokulu binasını işgal etmiş, polisin sert müdahalesi sonrası 38 öğrenci gözaltına alınmıştı.

ÖĞRENCİLER 22’ŞER YIL HAPİSLE YARGILANIYOR

Öğrenciler hakkında İzmir 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Kamu malına zarar verme’, ‘Eğitim ve öğrenim hakkının engellenmesi’, ‘Görevi yaptırmamak için direnme’ ve ‘Örgüt propagandası yapmak’ iddiaları ile 22’şer yıl hapis istemi ile açılan dava devam ederken, Ege Üniversitesi Rektörlüğü öğrencilerin evlerine bir tebligat gönderdi.

ÖĞRENCİLERDEN 338 BİN LİRA İSTENDİ

Ege Üniversitesi Rektörlüğü öğrencilerin evlerine gönderdiği tebligatta, yaşanan olaylar sonucu 338 bin 860 TL 87 kuruş kamu zararı oluştuğunu belirterek, zararın karşılanması için 30 gün süre tanıdı.

Tebligatta şu ifadeler yer aldı:

“Üniversitemiz komisyonunca söz konusu kamu zararının toplam 338.860.87 TL (338 bin 860 TL 87 Kuruş) tutarında olduğu tespit edilmiştir. Yukarıda anılan olaylar sonucu oluşan 338,860,87 TL’lik kamu zararının, bu zarara sebebiyet verdiğiniz tespit edildiğinden, tarafınıza müştereken ve müteselsilen rücu edilmesi yönünde Rektörlük makamından olur alınmış ve söz konusu zararı tutarının tahsil edilmesi için dosya Başkanlığımıza gönderilmiştir. Söz konusu karara göre müteselsil olarak borçlu olduğunuz tutarın, yazımızın tebliğ tarihinden itibaren 30 (otuz) gün içerisinde ödenmesi, bu süre içerisinde ödenmediği takdirde borcunuzun yasal yollardan tahsili cihetine gidileceğinin bilinmesini önemle rica ederim.”