Rekabet Kurumu Başkanı'ndan Doğan Medya'nın satışına ilişkin açıklama

Rekabet Kurumu Başkanı Ömer Torlak, Doğan Medya'nın Demirören Holding'e satışının rekabete aykırı olduğu iddiasına ilişkin konuştu.

Rekabet Kurumu Başkanı'ndan Doğan Medya'nın satışına ilişkin açıklama

Rekabet Kurumu Başkanı Ömer Torlak, Doğan Şirketler Grubu’nun medya sektöründe faaliyet gösteren şirketlerinin Demirören Holding’e satışının rekabete aykırı olduğu iddiasına ilişkin “Dosyayı görmeden bir şey diyemeyiz” açıklamasını yaptı.

Altınbaş Üniversitesi’nin Bağcılar’daki yerleşkesinde düzenlediği Rekabet 4.0 Paneli’nde bir konuşma yapan Torlak, şunları söyledi:

“Şu aşamada bir şey söylemek mümkün değil. Dosyayı görmeden bir şey diyemeyiz. Dosya gelecek, orada pazar payları var, vesaire… İlgili kriterlere göre bakılacak. Şu aşamada herhangi bir müracaat yapılmadan bir şey söyleme şansımız yok. Çünkü ortada rakamlar, dosya yok.”

Doğan Medya’nın Demirören Holding’e devrinin “rekabet ortamını zayıflatabileceği” eleştirileri gündeme gelmişti.   CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Rekabet Kurumu’nun doğru ve tarafsız karar vermesi durumunda bu satışa izin vermemesi gerekir. Bu satıştan endişeliyiz” demişti.