'Reis'çiler birbirine girdi: Konu belediye vurgunu

AKP'nin iki sıkı 'Reis'çisi Fatih Tezcan ve Süleyman Özışık AKP'li bir büyükşehir belediyesinde şantajla vurgun yapıldığı iddiası üzerinden birbirine girdi.

'Reis'çiler birbirine girdi: Konu belediye vurgunu

AKP’li yazarlar arasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a sıkı yandaşlık yapmalarıyla bilinen Fatih Tezcan ile Süleyman Özışık, “belediye vurgunu” iddiası nedeniyle birbirlerine girdi.

Fatih Tezcan Salı akşamı internet üzerinden yaptığı canlı yayında yandaş “İnternethaber” sitesinin sahipleri Hadi Özışık ve Süleyman Özışık kardeşlerin belediye vurgunu yaptığı iddiasını dile getirdi.

Süleyman Özışık’a Balıkesir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’na yönelik yolsuzluk iddiası üzerine kent yerelinde yayın yapan ve Kafaoğlu’na yakın olduğu iddia edilen ‘Balıkesir Posta’ isimli gazeteden de bir yanıt gelmiş, yanıtta “Ne güzel Büyükşehir’den paralar oluk oluk akıyordu. Süleyman’ın keyfi yerindeydi… Sonra Kafaoğlu geldi ve Süleyman’a akan musluklar kuruyuverdi…” ifadeleri kullanılmıştı. AKP’deki alışılagelen kirli ilişkilerin tipik bir örneği olan bu olaya ilişkin haberimiz geçtiğimiz günlerde sitemizde yer almıştı:

Fatih Tezcan da yaptığı sözkonusu canlı yayında, isim vermeden Özışık kardeşlerin AKP’li belediye başkanlarına şantaj yaparak tehdit ettiğini ve bu yolla maddi kazanç elde ettiğini öne sürdü.

Tezcan Scope üzerinden yaptığı yayında şu ifadeleri kullandı:

“Bir yazar gidiyor bir belediye başkanını tehdit ediyor, onun ardından seminer dizisi veriyor ilçede! ‘Belediye başkanı görevden alınacak’ diye yazıyor ağabeyi internet sitesinde, kardeşi diyor ki; ‘Abim öyle yazıyor ama benim site ile ilgim yok’ diyor. ‘Ne yapmak lazım’ diyor buna belediye başkanı, ‘Burada bir seminer yapalım’ diyor, iki kişi… 400 bin lira paralar… ‘Bu dönem olmaz ama’ diyor belediye başkanı ‘Yeni dönemde’… ‘Yoksa devam edeceğiz yazmaya’ diyor, belediye başkanı da çıkarıyor veriyor 200, 300, 400 bin lira. Bunu alan yazar her gün namus satıyor medyada…”

ÖZIŞIK’TAN YANIT: YALANCI VE İFTİRACI ŞAHIS…

Fatih Tezcan’ın isim vermeden yönelttiği bu suçlamalara ise Süleyman Özışık’tan sert bir yanıt geldi. Konu hakkında sosyal medyadan bir açıklama yapan Özışık, “Fatih Tezcan’a açık çağrımdır. ‘Elimde belge var’ diyorsun. Namusun, şerefin, haysiyetin, onurun ve imanın var ise o belgeleri buradan derhal yayınla” ifadelerini kullandı. Özışık “Bu yalancı ve iftiracı şahıs ile mahkeme huzurunda hesaplaşacağım.” dedi.