Rahip Brunson Beyaz Saray'da Trump'a dua etti

Türkiye'de serbest bırakıldıktan sonra, ABD’ye döner dönmez Beyaz Saray’ı ziyaret eden rahip Brunson, Trump'a dua etti.

Rahip Brunson Beyaz Saray'da Trump'a dua etti

Türkiye’de serbest bırakıldıktan sonra, ABD’ye döner dönmez Beyaz Saray’ı ziyaret eden rahip Brunson’un, Oval Ofis’te Tanrı’ya seslenerek Başkan Trump’ın Amerika için lütuf olmasını sağlayabilmesi için ona ‘olağanüstü bilgelik’ dilediğini belirtti.

Beyaz Saray’da ABD Başkanı Donald Trump ile görüşen Brunson, dua etmek istediğini söyleyerek, “Biz aile olarak sıkça sizin için dua ediyoruz” dedi.

ABD Başkanı’nın, “Muhtemelen bu mekanda bulunan diğer herkesten çok buna ihtiyacım var” şeklindeki yanıtı Oval Ofis’te bulunanları güldürdü. Trump, “Bu çok iyi olurdu. Teşekkür ederim” diye de ekledi.

Dua için diz çöken Brunson, sol elini Trump’ın omuzuna koyduktan sonra Tanrı’ya seslenerek, Başkan’a kutsal ruh göndermesini diledi. Rahip, “Bu ülke ve onun için tüm planlarını hayata geçirmek için ona olağanüstü bilgelik bahşeyle” ifadesini kullandı.

Brunson ayrıca Trump için ‘ülkeyi doğru yola getirmesi için’ anlayış, ‘gerçeği savunabilmesi için dayanıklılık, metanet ve cesaret’, düşmanlara ve zarar vermek isteyen herkese karşı koruma da istedi. Rahip, “Onu bu ülke için büyük lütuf yapmanı diliyorum” diye konuştu.

Brunson’un ailesi Erdoğan’a dua ettiklerini açıklamıştı: