PYD'den ABD'ye 'uçuşa yasak bölge' çağrısı

PYD'nin Afrin kantonunun Eşbaşkanı Hevi Mustafa, Washington Post gazetesine Türkiye'nin operasyonu ile ilgili yazdığı makalede ABD'ye "Uçuşa yasak bölge" kararı alma çağrısı yaptı.

PYD'den ABD'ye 'uçuşa yasak bölge' çağrısı

PYD’nin Afrin kantonunun Eşbaşkanı Hevi Mustafa, ABD’nin Rusya ile Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDG) bağlı birliklerin Suriye savaş uçakları tarafından bombalanmasını önleyen bir anlaşma yaptığını belirterek, benzer bir “uçuşa yasak bölgeyi” Afrin’de de uygulama sokma çağrısı yaptı.

BBC Türkçe‘nin haberine göre Mustafa, “ABD’nin yürüttüğü diplomasi, Türkiye’nin üzerinde pek etki göstermiyor ve bu durum şaşırtıcı değil. Erdoğan, Esad rejimine karşı demokratik bir alternatifi desteklemedi ve ABD’ye Suriye’de El Kaide’ye karşı mücadelesine yardımcı olmayı kabul etmedi” ifadelerini kullanırken, “Savunma güçlerimiz, El Kaide’nin şu anda yoğun olarak bulunduğu bölgelerde demokratik düşünce yapısına sahip çok sayıda Suriyeli’yi saflarına kattı ve küresel güvenliğe yönelik bu tehdidi ortadan kaldırmak için ABD ile birlikte çalışmaya hazırız. Bunu yapabilmek için ABD’nin Suriye hava güçlerinin SDG hedeflerini bombalamasını engelleyen ABD ile Rusya arasındaki anlaşmaya benzer bir uçuşa yasak bölgeyi uygulamaya sokması gerekiyor. Ancak Washington acele etmeli. Zaman daralıyor.” dedi.