Putin'in Suriye Özel Temsilcisi: Türkiye İdlib'de geçici olarak bulunuyor, geri çekilme sözü verdi

Rusya lideri Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, Türkiye'nin, askeri güçlerinin İdlib'de geçici olarak bulunduğu ve buradaki durum istikrar kazanınca güçlerini geri çekeceği konusunda Rusya'ya güvence verdiğini söyledi.

Putin'in Suriye Özel Temsilcisi: Türkiye İdlib'de geçici olarak bulunuyor, geri çekilme sözü verdi

Rusya lideri Vladimir Putin’in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, Türkiye’nin, askeri güçlerinin İdlib’de geçici olarak bulunduğu ve buradaki durum istikrar kazanınca güçlerini geri çekeceği konusunda Rusya’ya güvence verdiğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Putin’in Suriye Özel Temsilcisi Lavrentyev, Suriye’nin İdlib bölgesindeki Türk güçlerine ilişkin bir soru karşısında, “Türkiye Astana sürecinin garantör ülkelerinden biri olarak Suriye’nin toprak bütünlüğü, egemenliği ve bağımsızlığı prensiplerine bağlılığını koruyor. Ayrıca bizi, Suriye topraklarında bulunan Türk güçlerinin burada geçici olarak bulunduğu ve bir işgalin söz konusu olmadığı ve bu topraklarla ilgili planları olmadığı konusunda temin ediyor” dedi.

Lavrentyev şöyle devam etti: “Bu açıdan biz her şeye rağmen onların (Türklerin) sağduyularına güveniyor ve durum istikrar kazanınca tüm güçlerini Suriye topraklarından çekeceklerine dair verdikleri sözleri yerine getireceklerini umuyoruz.”

‘SURİYE ORDUSU VE TÜRK GÜÇLER ARASINDA SICAK ÇATIŞMA YAŞANIR MI?’ SORUSUNA DA YANIT VERDİ

Lavrentyev, Suriye ordusu ve Türk güçleri arasında Suriye topraklarında sıcak çatışma yaşanmasını ihtimal dahilinde görmediklerini  belirterek “Hayır, iki ülke arasında böyle bir çatışmanın mümkün olduğunu düşünmüyorum. Zira bunun için gereken ön koşullar yok” dedi.