Putin'den Zaharçenko suikastine ilişkin açıklama

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin lideri Aleksandr Zaharçenko'nun öldürülmesi sonrası başsağlığı telgrafı yolladı.

Putin'den Zaharçenko suikastine ilişkin açıklama

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Donetsk Halk Cumhuriyeti’nin lideri Aleksandr Zaharçenko’nun öldürülmesi sonrası başsağlığı telgrafı yolladı.

Putin ”Aleksandr Zaharçenko’nun sinsice öldürülmesi, terör, şiddet, korku yayma yolunu seçenlerin, bu ihtilafın barışçıl, siyasi yollardan çözülmesini istemediklerinin, güneybatı halkıyla gerçek bir diyaloğa girmek istemediklerinin, durumu istikrarsızlaştırmak üzerine, Donbass halkına diz çöktürmek üzerine oyun oynadıklarının fazladan bir kanıtı” dediği telgrafında, ”Bu suçun organizatör ve faillerinin hak ettikleri cezayı çekeceklerini umuyorum. Doğduğu topraklar için zor bir zamanda onları savunmaya girişti, büyük bir kişisel sorumluluk üstlendi, insanlara önderlik etti” ifadelerini kullandı.

DNR Harekat Komutanlığı İkinci Başkanı Eduard Basurin ise suikast ile ilgili ABD’yi suçladı. Rossiya-1 televizyonuna açıklamada bulunan DNR Harekat Komutanlığı İkinci Başkanı Eduard Basurin, ”Zaharçenko cinayeti ABD’nin organizasyonu. Onlar doğrudan bu süreçte yer aldı” ifadelerini kullandı.

Basurin, ”Cinayetin temel amacı, cumhuriyetimizin içindeki ve cephe hattındaki durumu istikrarsızlaştırmak” derken Ukrayna ordusu ve Ukrayna Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko’ya seslenerek ”Hiçbir şey yapamazsınız. Cumhuriyetimizin sınırlarını koruyoruz” dedi.