Putin'den NATO'ya sert mesajlar

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin sınırındaki Gürcistan ve Ukrayna'nın NATO'ya üyeliği konusu ile ilgili sert açıklamalarda bulundu.

Putin'den NATO'ya sert mesajlar

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya için doğrudan tehdit oluşturan saldırgan eylemlere aynı şekilde yanıt vereceklerini söyledi.

Sputnik‘in aktardığına göre, Rusya Dışişleri Bakanlığı’nda düzenlenen bir toplantıda Rus büyükelçilere ve elçilere hitap eden Putin, “Avrupa’da güvenlik ve istikrarın sağlanması için kilit nokta, NATO’nun Rusya sınırlarında şu an yaptığı gibi yeni askeri üsler ve askeri yapılar konuşlandırması değil işbirliğini geliştirmek ve karşılıklı güveni artırmaktır” dedi.

Rusya’nın mevcut politikalarını “küresel istikrar ve güvenliği artırma ile yeni zorluklar ve tehditlerle mücadele etme” olarak tanımlayan Putin, bu çabanın dünya için gerekli olduğunu ifade etti.

Putin, Ukrayna ve Gürcistan’ın NATO’nun yörüngesine çekilmesinin sorumsuzca bir politika olduğunu ifade etti. Putin “Gerginliği tırmandırmaktan yana hareket edenler, Ukrayna ve Gürcistan’ı İttifak’ın yörüngesine çekmeye çalışanlar bu sorumsuzca politikanın olası sonuçlarını düşünmeliler” dedi.