Putin'den kritik 'IŞİD' açıklaması

Türkiye'ye ziyarette bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kritik açıklamalar yaptı.

Putin'den kritik 'IŞİD' açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, IŞİD’in Suriye’de yenilgiye uğradığını söylerken, buna karşın örgütün yıkıcı potansiyelini sürdürdüğünü ve dünyanın başka bölgelerine saldırabileceğini belirtti.

Suriye konulu üçlü zirve için Türkiye’de olan Putin, Moskova Uluslararası Güvenlik Konferansı’na mesaj gönderdi. Putin’in mesajını Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patruşev okudu. Buna göre Putin, “Bu yıl dikkatimizin merkezinde tüm uluslararası toplum için önemli bir konu var: IŞİD’in Suriye’de yenilgiye uğratılmasının ardından Ortadoğu’daki gelişim perspektifleri” diyen Putin, “Hızla taktik değiştirme ve dünyanın farklı şehir ile bölgelerinde saldırı gerçekleştirme potansiyeli taşıyor. Diğer terör örgütleri de büyük tehlike teşkil ediyor” ifadelerini kullandı.

Putin, açıklamalarına “Bu koşullar altında hep birlikte terörle mücadelede edindiğimiz başarıları sağlamlaştıracak ve bu tehlikelerin yayılmasını önleyecek çok yönlü işbirliğinin yeni biçimlerini düşünmemiz gerek” sözleriyle devam etti.