"Türkiye'de yeni bir sektör oluşturuyoruz"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Akkuyu Nükleer Santrali temel atma töreninde konuştı, "Türkiye'de yeni bir sektör oluşturuyoruz" dedi.

Türkiye’nin ilk nükleer santrali olacak Mersin Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin temeli, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından atılıyor.

Burada projeye ilişkin konuşan Putin, sağlık ve çevre kirliliği için yarattığı ciddi tehlike nedeniyle bir çok Batı ülkesi ve Japonya dahil bir çok ülkenin uzaklaşmaya başladığı nükleer santralin “çevre dostu” ve “güvenli” olacağını öne sürdü. Rusya lideri, Türkiye’de yeni bir sektör oluşturduklarını da söyledi.

Putin’in sözleri şöyle:

“Bayanlar baylar, öncelikle en içten ve kalbi duygularımla sizleri Türkiye’deki ilk güç enerji santralinin inşaatına başlamamızla tebrik etmek istiyorum.

Bu proje son derece değerli ve önemlidir. Bu merasime sadece tanık olmuyor, Türkiye’nin nükleer iş sektörünü kuruyoruz. Yeni bir sektör oluşturuyoruz. Bu tamamen yeni bir dönem, yeni bir adım.

Rusya Federasyonu sektörde lider bir ülke. Ekonomik açıdan olumlu teknolojiler uygulanacak. Biz kendi sektörümüzde bu teknolojileri uyguluyoruz. Çevre dostu olacaktır.

Bilim ve teknoloji potansiyelini de artıracak. Hem ucuz hem de temiz elektrik enerjisini sağlayacak.

Özellikle Rus partnerler, aktif bir şekilde küçük ve orta ölçekli şirketleri teşvik etmek istiyor. 350’yi aşkın Türk şirketi potansiyel tedarikçi listesine dahil olmak istiyor.