Putin: Türkiye ile ilişkilerimiz giderek derinleşiyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Türkiye ile ilişkilerinin hem derinleştiğini hem de zenginleştiğini" söyledi.

Putin: Türkiye ile ilişkilerimiz giderek derinleşiyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kremlin’de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan’ı kabul etti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Kremlin’in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev’in de katıldığı görüşmenin basına açık bölümünde açıklamalarda bulunan Putin, “Türkiye ile ilişkilerimiz giderek daha derin ve kapsamlı bir özellik kazanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la düzenli olarak buluşuyoruz” dedi.

Sputnik Türkçe‘nin aktardığına göre, Putin, iki ülke arasında ekonomik alandaki işbirliğinin giderek daha da derinleştiğine, bölgesel sorunlarla ilişkili hususların çözümü ve Suriye krizi gibi yüksek öneme sahip sorunların çözümü konularındaki işbirliğine de dikkat çekti.

ÇAVUŞOĞLU ‘ANLAŞMA’YI HATIRLATTI

Bakan Çavuşoğlu da, Cumhurbaşkanı  Tayyip Erdoğan’ın selamını Rus lidere iletti. “Erdoğan sizi Türkiye’ye bekliyor. Balıkçı restoranına gitme konusunda anlaşmanız var” diyen Çavuşoğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Rusya ve Türkiye arasında ilişki, bazılarını kıskandırmaya devam ediyor. Önümüzdeki süreçte yapılacak üçlü zirve konusunda arkadaşlarımızın hazırlıkları sürüyor. İkili ilişkilerimizin yanında bölgesel konulardaki iş birliğimizi güçlendirmek için birlikte çalışmamızın önemli olduğunu düşünüyoruz. Bölgesel barış için de bu çok önemlidir.”