Putin: Sovyetler Birliği'nin dağılmasını önlemek isterdim

Putin geçtiğimiz haftalarda "Sovyetler'i yeniden kurmak istemediğimize kimse inanmak istemiyor" demişti.

Putin: Sovyetler Birliği'nin dağılmasını önlemek isterdim

Rusya Halk Cephesi’nin medya forumunda konuşan Putin, “Bu silah üzerinde uzun süre çalıştık. Dikkat ettiyseniz bunu daha önce 2004’te söyledim, oysa şimdi 2018. Diğer ülkelerde de böyle bir silah üretmeye çalıştıklarını biliyoruz ama görünüşe bakılırsa çeşitli nedenlerden dolayı başaramadılar” dedi.

Sputnik‘in haberine göre, Rusya’nın gereken malzemeye sahip olduğu için yeni silah sistemlerini geliştirmeyi başardığını dile getiren Putin, Avangard füze sistemine değinerek, “Bu bir bilim kurgu gibi. Füze, atmosferin yoğun katmanlarında 20 mach hızla uçuyor, tıpkı bir meteor gibi. Füze yüzeyindeki sıcaklık 1600-2000 derece ve idare ediliyor, binlerce kilometre sağa sola, yukarı aşağı ilerliyor, her şey çalışıyor. Bu şu anlama geliyor ki, öncelikle sinyal ulaşıyor, ikincisi de bu modern malzemelerin ortaya çıkmasıyla mümkün oldu. Modern malzeme olmasaydı bu mümkün olmazdı” ifadelerini kullandı.

‘Sovyetlerin dağılmasını önlemek isterdim’

“Rusya’nın geçmişinden hangi olayı önlemek isterdiniz?” sorusuna ise Putin, “Sovyetler Birliği’nin dağılmasını” yanıtını verdi.

Diğer yandan başka bir tarihsel dönemde yaşamak istemediğini itiraf eden Rus lider, “Geçen yüzyıllarda tüm atalarım toprak kölesi köylülerdi, ben ise devlet başkanıyım” diye ekledi.

Putin geçtiğimiz haftalarda “Avrupa ve ABD, Sovyetler’in yeniden kurulmasını önlemeye çalışıyor. Ancak Sovyetler’i yeniden kurmak istemediğimize kimse inanmak istemiyor” demişti.