Putin ile Mahmut Abbas bir araya geldi

Abbas, İsrail'in Filistin'deki yerleşim planlarının tehlikeli olduğunu ve ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasının ilişkileri zorlaştırdığını belirtti.

Putin ile Mahmut Abbas bir araya geldi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ile Kremlin’de bir araya geldi. Abbas, İsrail’in Filistin’deki yerleşim planlarının tehlikeli olduğunu ve ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasının ilişkileri zorlaştırdığını belirtti.

Putin “Bölgedeki durumun zor olduğunu biliyorum, Dünya Kupası için Moskova’ya geldiğiniz için teşekkür ederim. Sizinle ikili ilişkileri, Filistin ve çevresinde olanları ve bölgesel sorunları konuşma imkânı bulduğum için mutluluk duyuyorum. Size komşularınızla ve diğer ülkelerin liderleriyle yaptığımız temaslar hakkında bilgi vermekten memnuniyet duyacağım” dedi.

 

ABBAS: İSRAİL’İN YERLEŞİM PLANI BİZİM İÇİN TEHLİKELİ

Abbas “Bu Filistin için gerçekten de çok zor bir sorun, bizim için çok tehlikeli. Bundan rahatsızlık duyuyor ve ABD’nin en hassas sorunlarda kendi kararlarını empoze etmeye çalışmasına karşı koymaya çalışıyoruz” dedi.

ABD ile Filistin arasındaki ilişkilerin kötü bir dönemden geçtiğini belirten Abbas, ABD’nin büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşımasının bu durumda etkili olduğunu ekledi.