Putin, Erdoğan ve Ruhani Ankara'da bir araya geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani Suriye için Ankara’da bir araya gelecek.

Putin, Erdoğan ve Ruhani Ankara'da bir araya geliyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Suriye gündemiyle Ankara’da bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ev sahipliğinde 4 Nisan’da yapılacak Suriye zirvesi öncesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yarın Ankara’da olacak. İki liderin baş başa görüşmesinin ardından iki ülke heyetleri arasında Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısı yapılacak. Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerin ele alınacağı toplantıda Suriye’deki son durum da masaya yatırılacak. Erdoğan ve Putin daha sonra, tüm tepkilere rağmen hükümetin ısrar ettiği Mersin’deki Akkuyu Nükleer Santrali’nin temelini atacak.

Ankara’da yoğun bir siyasi trafiğin yaşanacağı 4 Nisan’da ise İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani Ankara’da olacak. Erdoğan, Putin ve Nuhani Suriye gündeöiyle bir araya gelecek. Aynı gün Erdoğan ve Ruhani’nin ikili görüşme yapması da bekleniyor.