Putin açıkladı: TürkAkım projesine Yunanistan da dahil edilebilir

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus gazının Avrupa'ya taşındığı TürkAkım projesine Yunanistan’ın da dahil edilebileceğini, "Yunanistan'ın TürkAkım projesine dahil edilmesini de ihtimal dışında görmüyoruz." sözleriyle açıkladı.

Putin açıkladı: TürkAkım projesine Yunanistan da dahil edilebilir

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus gazının Avrupa’ya taşındığı TürkAkım projesine Yunanistan’ın da dahil edilebileceğini, “Yunanistan’ın TürkAkım projesine dahil edilmesini de ihtimal dışında görmüyoruz.” sözleriyle açıkladı.

Putin, Moskova’da gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’la basına açıklamalarda bulundu.

Enerjinin, Rusya ve Yunanistan arasında önemli bir iş birliği alanı olduğunu ifade eden Putin, “Rusya, Yunanistan’ın doğal gaz ihtiyacının yarısından fazlasını, petrol ihtiyacının da yüzde 10’undan fazlasını karşılıyor.” dedi.

Yunanistan’ın, Rus doğal gazına yönelik projelere dahil edilebileceği ihtimalini değerlendiren Putin, “Rus gazının Avrupa’ya taşındığı projelere Yunan şirketleri de dahil olabilir. Yunanistan’ın TürkAkım projesine dahil edilmesini de ihtimal dışında görmüyoruz. Bu konuyu Türk ve Yunan ortaklarımızla istişare ediyoruz.” diye konuştu.

Putin ile ikili görüşmesinde, Türkiye ile ilişkileri ve Doğu Akdeniz’deki enerji denklemini de ele aldıklarına işaret eden Çipras ise, “Başkan Putin’e, Türkiye’nin silahlanma programı üzerindeki endişemi ilettim. Çünkü, (Türkiye) hala ‘casus belli’ kararını koruyor.” değerlendirmelerini paylaştı.

TürkAkım’ın, Yunanistan üzerinden Avrupa’ya uzatılmasını da konuştuklarını belirten Çipras, “Avrupa Birliği, bu konuda çifte standart uyguluyor. Birlik, bir yandan destek verirken öbür yandan engel çıkarıyor.” yorumunu yaptı.