Türkiye ve öğrenci gençlik

Düzenin dört bir yandan kuşatmaya çalıştığı gençlerin siyasi mücadelenin bir parçası haline getirilmesi bir zorunluluk. Bu açıdan öğrenci gençliğin önemli bir yer tuttuğunu biliyoruz. Bu hafta PUSULA’da Türkiye’de öğrenci gençliğin mücadelesini inceliyoruz.

Türkiye ve öğrenci gençlik

Türkiye’nin geleceğinde söz sahibi olmanın yolu o geleceği yaşayacak olan gençler arasında maddi bir güç haline gelinmesini gerektiriyor. Düzenin dört bir yandan kuşatmaya çalıştığı gençlerin siyasi mücadelenin bir parçası haline getirilmesi bir zorunluluk. Bu açıdan öğrenci gençliğin önemli bir yer tuttuğunu biliyoruz. Bu hafta PUSULA’da Türkiye’de öğrenci gençliğin mücadelesini inceliyoruz.

Ercan Temiz’in Türkiye’de gençliğin mücadele geçmişini değerlendirdiği “Günümüzden Türkiye gençlik tarihine bakarken…” başlıklı giriş yazısının yanı sıra Çınar Deniz Ay’ın AKP’li yıllarda üniversitelerdeki mücadele hakkındaki “2000’ler sonrası üniversiteler”, Seçkin Aydınlık’ın üniversitelerin durumunu ele aldığı “Türkiye’de üniversitelerin durumu” ve Evrim Saldıran’ın üniversitelerde sosyalist mücadeleyi incelediği “Üniversiteler ve komünistlerin görevleri” başlıklı yazılarıyla iyi okumalar diliyoruz.

PUSULA YAZILARI

PUSULA 1 | Günümüzden Türkiye gençlik tarihine bakarken…

PUSULA 2 | 2000’ler sonrası üniversiteler

PUSULA 3 | Türkiye’de üniversitelerin durumu

PUSULA 4 | Üniversiteler ve komünistlerin görevleri