Türkiye İşçi Sınıfı

Türkiye İşçi Sınıfı

04-11-2018 09:10

Sınıf Tavrı kurultayı çalışmalarına paralel olarak geçtiğimiz iki haftada olduğu gibi tekrar bir işçi sınıfı dosyası ile karşınızdayız.

Sınıf Tavrı “Yeter söz işçinin” sloganıyla işçi sınıfının mücadelesinde bir sıçrama gerçekleştirmek üzere kurultayını topladı. Pek çok sektörden öncü işçileri ve işçi sınıfının sürdürmekte olduğu mücadelelerin önemli bir bölümünün temsiliyeti ile gerçekleştirilen bu kurultay uzun süredir bütünlüklü bir hal alamayan işçi sınıfının çeşitli mücadelelerinin birleştirilmesi için yeni bir örgütlü zemin oluşturmayı hedefliyor. Bu kurultay çalışmalarına paralel olarak geçtiğimiz iki haftada olduğu gibi tekrar bir işçi sınıfı dosyası ile karşınızdayız. Bu hafta PUSULA’da Türkiye işçi sınıfını inceliyoruz.

Sedat Yalçın Önay’ın Türkiye işçi sınıfının sektörel dağılımını üzerinden mevcut durumuna baktığı “Türkiye işçi sınıfının tablosu” başlıklı giriş yazısının yanı sıra Hıdır Özgüç’ün Türkiye’de sendikal mücadele alanını ele aldığı “Sermaye, işçi sınıfı ve sendikalar”, Vedat Altan’ın Türkiye işçi sınıfının sorunlarını incelediği “80 sonrası işçi sınıfına düşenler” ve Deniz Olcay’ın Türkiye’de kalabalıklaşan göçmen işçiler değerlendirdiği “Suriyeliler bizi ekmeğimizden etti!” başlıklı yazılarıyla iyi okumalar diliyoruz.

PUSULA YAZILARI

PUSULA 1 | Türkiye işçi sınıfının tablosu

PUSULA 2 | Sermaye, işçi sınıfı ve sendikalar

PUSULA 3 | 80 sonrası işçi sınıfına düşenler

PUSULA 4 | “Suriyeliler bizi ekmeğimizden etti!”