PSAKD Kartal şubesinden saldırılara ilişkin açıklama

PSAKD Kartal şubesi: Cemevlerimize yapılan baskı ve saldırılar yaşadığımız son süreçte daha da sistematik hale geldi.

PSAKD Kartal şubesinden saldırılara ilişkin açıklama

HABER MERKEZİ

Hatırlanacağı üzere Kartal Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Cemevi’ne dönük bir saldırı düzenlenmiş, 3 Mayıs Perşembe gecesi Kartal Ülkü Ocakları imzalı “Türklük bedenimiz İslamiyet ruhumuzdur ruhsuz beden ceset olur” içerikli stikarlar Cemevi kapı ve duvarlarına yapıştırılmıştı.

Yaşanan olay üzerine PSAKD bir açıklama yaparak bu olayın peşini bırakmayacağını ilan etmiş ve bu olayın sorumlularının hesap vermesi, özür dilemesi gerektiğini söylemişti.

Yapılan saldırının Ülkü Ocakları imzalı olmasına rağmen Kartal Ülkü Ocaklarının ve MHP ilçe başkanlığının açıklamaları Alevi düşmanlığını ve nefret söylemini bir kez daha ortaya koydu.

PSAKD Kartal Şube Başkanı Songül Tunçdemir’in de hedef gösterildiği açıklamada yapılan saldırı provokasyon olarak nitelenmeye çalışılırken, bugün bu saldırılara karşı PSAKD Kartal Şubesi Kartal meydanda bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Yapılan açıklamada, “Cemevlerimize yapılan baskı ve saldırılar yaşadığımız son süreçte daha da sistematik hale gelmiştir. Sarıyer, Ataşehir ve Sultangazi şubelerimize ait Cemevlerimiz uzun süredir yoğun baskı altındadır. Bursa Kestel Hacı Bektaş Cemevimizin duvarlarına ırkçı ve nefret dolu ifadeler yazılmıştır. Bunlar sadece birkaçıdır. Anlaşılan odur ki yoğun emekler ile nice bedeller ödeyerek halkımızın lokmasıyla yaptırmış olduğumuz Cemevlerimizde inancımızı, kültürümüzü yaşatmamız birilerini son derece rahatsız etmektedir.” ifadeleri kullanılırken, Cemevi yönetimi olarak bu saldırının hesabının sorulacağı vurgulandı.