'Prens Selman ile görüşmemek için bir sebep yok'

Cemal Kaşıkçı cinayetinde dahli olduğu iddiaları yüzünden dünyanın gözünü çevirdiği Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman, cinayetin ardından ilk kez yurt dışı çıktı. Suudi Arabistan'a yaptırımlar ve Prens Selman'a 'gelme' çağrıları sürerken, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Görüşmemek için bir sebep yok, görüşülebilir." açıklamasında bulundu.

'Prens Selman ile görüşmemek için bir sebep yok'

Cemal Kaşıkçı cinayetinde dahli olduğu iddiaları yüzünden dünyanın gözünü çevirdiği Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman, cinayetin ardından ilk kez yurt dışı çıktı. Suudi Arabistan’a yaptırımlar ve Prens Selman’a ‘gelme’ çağrıları sürerken, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Görüşmemek için bir sebep yok, görüşülebilir.” açıklamasında bulundu.

Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) giden Muhammed Bin Selman’ın daha sonra Arjantin’deki G20 Zirvesi’ne katılması beklenirken, Selman’a gezisinde 10 bakanın da eşlik edeceği öğrenildi.

BAE, Veliaht Prensi Abu Dhabi Muhammed Bin Zayed Al Nahyan, Bin Selman’ı heyetiyle birlikte havalimanında karşılarken, Arapça olarak “Bin Selman BAE’ye hoşgeldi” etiketi ülkede sosyal medyada en çok konuşulan konu oldu. Kullanıcıların 24 saat içinde 27 binden fazla paylaşım yaptığı belirtildi.

ÇAVUŞOĞLU: TAKDİR CUMHURBAŞKANIMIZIN

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın G20 Zirvesi’nde Bin Selman ile görüşmemesi için bir neden olmadığı açıklamasında bulundu.

Bir televizyon kanalına konuşan Çavuşoğlu, “Görüşmemek için bir sebep yok, görüşülebilir. Sayın Cumhurbaşkanımız önceki temaslarında da yaptığı gibi düşüncelerimizi, tespitlerimizi, tüm elde ettiğimiz bilgi ve belgeleri söyleyecektir. Burada Veliaht Prensi ile görüşmek için bir engel görmüyoruz burada bir görüşme olabilir ama takdir Sayın Cumhurbaşkanımızın” açıklamasında bulundu.

Öte yandan Çavuşoğlu, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kaşıkçı cinayetiyle ilgili açıklamalarını “Bir bakıma Trump ‘Buna göz yumuyorum’ diyor” şeklinde değerlenirdi.

Trump, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’a verdiği desteği de yinelemiş, “Veliaht Prens’in bunu yaptığı sonucuna herhangi biri varabilecek mi bilmiyorum. Sadece şunu söyleyebilirim: Bilmiyorum. Bilmiyorum. Yaptıysa da, yapmadıysa da, kesin bir dille bunu redediyor. Babası, Kral (Selman bin Abdülaziz) reddediyor” demişti.

Çavuşoğlu ayrıca ABD’nin CIA’in Kaçıkçı cinayetiyle ilgili bir ses kaydı olduğunu Türkiye’ye bildirmediğini de söyledi.