Pompeo: Türkiye'nin S-400 almaması için çalışmalar yürütüyoruz

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 almamasını umduklarını belirtti.

Pompeo: Türkiye'nin S-400 almaması için çalışmalar yürütüyoruz

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu’nun oturumunda konuşan Pompeo, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemlerini almaması için çalışmalar yaptıklarını, bu alımın gerçekleşmemesini umduklarını belirtti.

Sputnik‘in aktardığına göre ABD Dışişleri Bakanı S-400’le ilgili ‘temenni’si açıklarken, Türkiye’ye F-35 bombardıman uçaklarının teslimiyle ilgili nihai kararın verilmediğini de hatırlattı.

NATO MESAJI

”Türkiye’nin S-400 almaması için çalışmaları sürdürüyoruz. Onlar henüz bunu yapmadı ve hiçbir zaman da almayacaklarını umuyorum” diye konuşan Pompeo, Türkiye’nin NATO içinde kalması gerektiğini düşündüğünü, ancak Ankara’nın ittifakın politikasına uygun hareket etmesi gerektiğini dile getirdi.

ABD Dışişleri Bakanı, ”Bosna’daki riskleri anlıyoruz. Bu bölgenin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Rusya’nın bu bölgeyi istikrarsızlaştırmak için çok çalıştığını biliyoruz” değerlendirmesini de yaptı.

Komisyon üyesi vekillerden birinin ”Türkler gibi mi” sorusu üzerine Pompeo, ”Evet” yanıtını vererek “Bizi daha iyi konuma getirecek bir strateji üzerinde çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.