Polislerden cinsel tacize uğrayan kadına: Aileni üzmek istemiyorsan şikayetçi olmamalısın

İzmir Ege Üniversitesi’nde okuyan 17 yaşındaki H.S., Bornova ilçesine bağlı Mevlana Mahallesi’nde yoldan geçerken kimliği belirsiz bir tarafından tacize uğradı.

Polislerden cinsel tacize uğrayan kadına: Aileni üzmek istemiyorsan şikayetçi olmamalısın

İzmir Ege Üniversitesi’nde okuyan 17 yaşındaki H.S., Bornova ilçesine bağlı Mevlana Mahallesi’nde yoldan geçerken kimliği belirsiz bir tarafından tacize uğradı. H.S.’nin anlatımına göre, 21 Ocak günü akşam saatlerinde evine gitmek için gittiği esnada kimliği belirsiz bir kişi tarafından KİPA Alışveriş Merkezi’nin arka tarafında bulunan bir yerde saldırıya uğradı. Bu sırada H.S., erkeğe öz savunmada bulunarak kendini kurtarmaya çalıştı. H.S.’nin telefonunun ışığının yanmasıyla panikleyen saldırgan, olay yerinden uzaklaştı.

MA’nın haberine göre; H.S., saldırganın kaçmasının hemen ardından polise haber verdiğini söyledi. Telefonla yaptığı görüşmeden sonra olay yerine gelen polislerin saldırganın yakınlarda olabileceği ihtimaliyle bir süre etrafı gezdiklerini söyleyen H.S., daha sonra çevredeki iş yeri kameralarına baktıklarını dile getirdi.

Olayı değil konumu sordular

Daha sonra yakınlarda bulunan bir karakola götürüldüğünü ifade eden H.S., polislerin kendisine olayın yaşandığı yerin ayrıntısıyla anlatmasını istediğini söyledi. Şikayetinin işleme konmasını beklerken, polislerin kendisine olayın yaşandığı yerin konumunu sorduklarını belirten H.S., karakolda yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

“Hangi köprüden bahsettiklerini bilmiyorum; ama ‘köprünün bu tarafındaysan biz bakıyoruz, öbür tarafındaysan diğer karakol bakıyor’ dediler. Olayla ilgili hiçbir şey sormadan sadece konumumu sordular. Çok umursamazlardı ve polisin o tavrı bana çok itici geldi. Çünkü, hiçbir şekilde insan psikolojisinden anlamayan tavırlar sergiliyorlardı. Ayaküstü sigara içerken, ‘Sana mı taciz ettiler’ dedi bir polis. O anki ruh halimi etkileyen bir şeydi bu. Sonra benim yüz halime baktıklarında bu tabire kızdığımı fark edince, ‘Sana mı laf attılar’ diye değiştirdi cümlesini.”

Polis tacizi akladı

Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğünü ve ifadesinin alındığını aktaran H.S., daha sonra kimlikte 18 yaşından küçük olduğu için ailesinin çağrılması gerektiğinin söylendiğini aktardı. Polislerin kendisine, “Hiçbir şekilde şikayetçi olmaya hakkın yok, ailen olmadan şikayetçi olamazsın” dediklerini aktaran H.S., polislerin kendisine saldırganın bulunmasının garantisinin olmadığını söylediğini belirtti.

Polislerin, “Aileni üzmek istemiyorsan şikayetçi olmamalısın” dediğini kaydeden H.S., bunun üzerine şikayetçi olmamak konusunda ikna edildiğini belirtti. Saldırıya uğradığı bölgenin karanlık bir bölge olduğunu ve halen kadınlar için tehdit oluşturduğunu belirten H.S., “Şikayetçi olmadığım için vicdan azabı çekiyorum. Şikayetçi olamadığım için bana saldıran kişi ve onun gibi bir sürü insan dışarıda dolaşıyor” dedi.