Polis tecavüz etti, arkadaşları üstünü örtmeye çalıştı, kadın şehri terk etti

Cinsel saldırıya uğrayan M.B., dava öncesinde ve sırasında özel harekat polisinin diğer polis arkadaşları tarafından tehdit edildiğini belirtiyor.

Polis tecavüz etti, arkadaşları üstünü örtmeye çalıştı, kadın şehri terk etti

Mardin’de açık öğretim lisesinde okuyan 21 yaşındaki M.B., özel harekat polisi B.K. tarafından iki kez tecavüze uğradı. “Nitelikli cinsel saldırı” suçlamasıyla hakkında 12 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan özel harekat polisine, savcılık da üç kez tutuklama talebinde bulundu. Buna rağmen sanık tutuksuz yargılanmaya devam ediyor.

Cinsel saldırıya uğrayan M.B., dava öncesinde ve sırasında özel harekat polisinin diğer polis arkadaşları tarafından tehdit edildiğini belirtiyor. Kenti terketmek zorunda kaldığını ifade eden M.B., “Sesimi kimse duymuyor. Sanık dışarıda geziyor. Attığım her adımı takip ediyorlar. Hayati tehlikem var” diye konuştu.

İddianameye göre Mardin’de görev yapan özel harekat polisi, B.K. ile sosyal medya üzerinden tanışarak 9 Mayıs günü bir kafede buluştu. Özel harekat polisinin diğer polis arkadaşlarıyla birlikte eve giderek alkol aldıktan sonra B.K.’yı sarhoş ederek tecavüz etti.

Yaşanan olay sonrasında M.B., evden ayrıldı. Konuşma isteğiyle genç kadını bir kez daha evine çağıran özel harekat polisi, kadına bir kez daha tecavüz etti. Evden kurtulan genç kadın, polise giderek şikayetçi oldu. Olay yerine gelen polis ekiplerinden bazıları, genç kadına kendisini tecavüzcü polisin abisi olarak tanıttığı ve kadını şikayetçi olmama ve yanlış ifade vermesi konusunda ikna etmeye çalıştı. Mağdurun teşhisi üzerine bu polisler hakkında da soruşturma başlatıldı.

Genç kadının ifadesini değiştirmesi sonrasında şüpheli olarak gözaltına alınan B.K., tecavüzün olmadığı ve kadının kendi rızasıyla birlikte olduklarını iddia etti. Adli Tıp Kurumu’na sevk edilen kadındaki bulguların tecavüz ile uyumlu olduğu belirtildi.

Görülen davanın son celsesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı, bilimsel kanıtlar ve mağdurun psikolojik durumu dikkate alınarak tecavüze uğradığını belirterek sanıkların tutuklanması gerektiğini ifade etti. Sanığın tutuklanmasını reddeden mahkeme, duruşmayı da erteledi.

Tecavüze uğrayan M.B., şunları söyledi:

“Sesimi kimse duymuyor. Sanık dışarıda geziyor. Attığım her adımı takip ediyorlar. Hayati tehlikem var. Bu yüzden il dışına çıkıyorum. Ailem bunları kaldıramaz, ben kaldıramam. Sesimi duysunlar istiyorum. Çok utanıyorum. Bana yardım etsinler. Sadece cezasını alsın ve yanına kar kalmasın. Sanığın 3-4 arkadaşı beni arayıp yüksek miktarda para teklif etti. Kabul etmeyip, savcılığa suç duyurusunda bulundum. Sanık, arkasında büyük insanlar olduğunu söylüyor. Çok korkuyorum. Bütün hayallerimi yıktılar. Okulumu, iş yerimi bıraktım. Sürekli aklıma geliyor, dengem bozuluyor. İlaçla ayakta duruyorum. Ailem duyarsa kötü şeyler olur.”