Polis 'İşimizi geri istiyoruz' eylemine destek olan 75 yaşındaki Perihan Pulat'ı bu hale getirdi!

Ankara'da polis terörünün geldiği boyut, 75 yaşındaki Perihan Pulat'a yapılanlarla bir kez daha ortaya çıktı.

Polis 'İşimizi geri istiyoruz' eylemine destek olan 75 yaşındaki Perihan Pulat'ı bu hale getirdi!

‘Ankara’da devam eden “İşimizi geri istiyoruz” eylemlerinin başından itibaren süren polis saldırılarına önceki gün bir yenisi daha eklenirken, saldırıların hedefinde bu kez 75 yaşında bir kadın vardı.

Yüksel Caddesi’nde eylem yapanlara önceki gün polis tarafından biber gazı ve TOMA ile saldırıldı. Saldırının ardından yine gözaltılar yaşanırken, bu esnada eyleme katılanlar da darbedildi.

Eylemin akşam ayağına da saldıran polis, bir kadının saçını koparırken, 75 yaşındaki Perihan Pulat’ı da darbetti. Yüzüne aldığı şiddetli darbeler nedeniyle gözleri ile alnında şişikler ve morluklar oluşan Pulat hastaneye kaldırıldı.

Evinde hazırladığı dövizlerle eylemlere katılan 74 yaşındaki Perihan Pulat, Yüksel Caddesi’nde daha önce de  akademisyen Nuriye Gülmen’in başlattığı “işimi geri istiyorum” eylemlerinde defalarca polis tarafından darp edilmiş, gözaltına alınmıştı.

Sayıştay emeklisi Perihan Pulat her eylemde en önde olmasının nedenini, “Sesini duyurmaya çalışan gördüğümde dayanamıyorum” sözleriyle açıklarken, ilham kaynağının ise Behice Boran olduğunu belirtmişti.

Duvar’dan Serkan Alan‘a konuşan Pulat, Türkiye İşçi Partisi’nin son Genel Başkanı Behice Boran’ın “Örgütlü bir halkı hiçbir kuvvet yenemez” sözünün kendisini nasıl etkilediğini şu sözlerle anlatmıştı: “Yıllar önce Ankara’nın kenar mahallelerinde iş çıkışında yaşlılara okuma yazma öğretir, sosyalizmi anlatırdık. Gündüzleri de çalıştığımız yerlerde işimizin en iyisini yapardık. Behice Hanım bize, ‘Sosyalizmde neler yapmanız gerektiğini bilmeniz, ne iş yapıyorsanız en iyisini yapmanız gerekiyor’ derdi. Geceleri sokağa çıktığımızda ‘sosyalizmin bayrağını meclise asacağız’ diye yazılamalar yapıyorduk. Gece sokakta, gündüz işte hayatımız geçti.”