Pervin Buldan: Üç büyük kentte aday çıkarmayabiliriz

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, yerel seçimlerde İstanbul, Ankara ve İzmir’den aday çıkarmayabileceklerini ve 'CHP-İyi Parti' adayını destekleyebileceklerini söyledi.

Pervin Buldan: Üç büyük kentte aday çıkarmayabiliriz

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, yerel seçimlerde İstanbul, Ankara ve İzmir’den aday çıkarmayabileceklerini ve ‘CHP-İyi Parti’ adayını destekleyebileceklerini söyledi.

Artı Gerçek‘ten Derya Okatan’ın sorularını yanıtlayan Buldan, yerel seçimlerde HDP’nin öncelikli hedeflerinin neler olduğuna yanıt verirken “Türkiye’nin doğusunda kayyumları mutlaka oradan çıkarmak, kayyum zihniyetine son vermek, Türkiye’nin batısında da demokrasi cephesini örmek, AKP ve MHP’yi geriletmek gibi bir hedefimiz var. Türkiye’nin batısında, özellikle büyükşehirlerde ortak aday çıkararak AKP’nin gerilemesini elbette ki sağlayabiliriz. Herkes AKP ve MHP’yi geriletebilmek için her türlü özveriyi yapmaya hazır.” ifadelerini kullandı.

Buldan, bu yanıtının arkasından gelen “HDP İstanbul, Ankara, İzmir’de aday çıkarmayacak mı?” sorusunu ise “Bu konuda henüz verilmiş bir kararımız yok. Ama gerçekten İstanbul, Ankara ve İzmir gibi yerlerde halkımızın istediği, demokrasi güçlerinin tamam dediği, bizim adayımızdır dediği bir insan varsa biz onu destekleriz.” diye yanıtladı.

Örnek olarak İstanbul’da CHP ve ‘İyi Parti’nin ortak aday çıkarması durumunda tavırlarının ne olacağı sorulan Buldan, “Adayın profiline bakarız.” cevabını verdi.