Perinçek bildiğiniz gibi: Bu sefer de cihatçı ÖSO'yu savundu

Siyasi hayatını her zaman sosyalizme ve sosyalist harekete karşı burjuvazi ve egemenlerle saf tutarak geçiren Doğu Perinçek, Suriye'de ABD emperyalizminin beslemesi ÖSO'yu savundu.

Perinçek bildiğiniz gibi: Bu sefer de cihatçı ÖSO'yu savundu

Siyasi hayatını her zaman sosyalizme ve sosyalist harekete karşı burjuvazi ve egemenlerin yanında saf tutarak geçiren Doğu Perinçek, bugüne kadar “miilicilik” paravanıyla sürdürdüğü AKP destekçiliğini şimdi de Suriye’de emperyalizmin beslemesi cihatçı çetelerden biri olan Özgür Suriye Ordusu’nu (ÖSO) savunma noktasına getirdi.

Dün akşam (29 Ocak) CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programına katılan Doğu Perinçek “Bizim ÖSO ile ilişkimiz marangoz testere ilişkisidir. Ordumuz marangozdur ve ÖSO stratejik hedefimizde ve bizim emrimizde hareket eder. Biz ÖSO’yu karalar ABD’nin kucağına atarsak Mehmetçiğe kurşun sıktırırız. Bölgede çeşitli gruplar var. Ama ÖSO’yu kuran esas itibariyle Esad’a karşı isyan eden ordu komutanların etrafındaki ABD destekli unsurlardır. Bu savaş bizim için hayati o yüzden savaşı kazanma odaklı bakacağız” dedi.

Perinçek, Ahmet Hakan’ın “ÖSO şart mı?” sorusuna ise şu cevabı verdi:

“Ne kadar büyük kuvvet olursa o kadar kazanma iddiası büyür. Savaş en ekonomik en katılımcı ve kısa zamanda zafer alabileceğin süreçte planlanır. Suriye’ye karşı olan ÖSO’yu Fırat Kalkanı operasyonundan sonra tekrar Esad’ın yanında katılma durumları yaşandı. Bu gelişmeler önemli.

Bir de şunu vurgulamak lazım; en güvenilir güç kontrol edebildiğiniz güçtür. Marangoz kandırılmaz. Biz Suriye’nin toprak bütünlüğünü Beşşar Esad ile Türkiye’nin karşılıklı görüşerek ve buna ÖSO’yu da dahil ederek ele almamız lazım.”

ERDOĞAN İTİRAF ETMİŞTİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz Aralık ayında ABD’nin Suriye’de Suriye Demokratik Güçleri’yle (SDG) işbirliğini öne çıkarmasıyla ilgili eleştiriler yöneltirken, “Ey Amerika, Özgür Suriye Ordusu’nu sizinle kurduk” diye seslemiş, ÖSO’nun gerçek niteliğini itiraf etmişti.

Her fırsatta Suriye hükümetini desteklediklerini söyleyen Perinçek’in, emperyalist planlar çerçevesinde Suriye’nin parçalanması ve bölgenin yeniden dizayn edilmesi için kullanılan ÖSO’yu savunması dikkat çekti.

http://gazetemanifesto.com/2018/01/30/mercek-oso-natoya-avuc-acan-ozgurluk-savascilari/