Pekin Büyükelçisi'nden Çin'e Türkiye'ye yardım çağrısı

Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Abdülkadir Emin Önen, Çin'i Türkiye'ye yatırım yapmaya çağırdı. 

Pekin Büyükelçisi'nden Çin'e Türkiye'ye yardım çağrısı

Türkiye’nin Pekin Büyükelçisi Abdülkadir Emin Önen, Çin’i Türkiye’ye yatırım yapmaya çağırdı. ABD ile siyasi krizin derinleştiği ve ekonomide TL’nin değer kaybının yaşandığı günlerde, Pekin Büyükelçisi’nin Çin’e yaptığı çağrı dikkat çekti.

Pekin Büyükelçisi Abdülkadir Emin Önen, China Investment isimli ekonomi dergisine yazdığı makalede “Çinli iş adamlarını, Asya ve Avrupa’nın kesiştiği nokta ile Kuşak ve Yol Projesi’nin kalbinde olan ülkemize, yatırım yapmaya çağırıyorum.” ifadelerine yer verdi.

Önen, Türkiye ile Çin’in 28 milyar dolar olan toplam ticaret hacminin daha dengeli, sürdürülebilir ve ortak kazanım esası çerçevesinde 50 milyar dolara çıkarılmasını hedeflediklerini belirterek, Çinli iş adamlarını Türkiye’ye yatırım yapmaya çağırdı.

‘Hedef 1 milyon Çinli turist’

Büyükelçi Önen, “Türkiye Turizm Yılı” kapsamında planlanan tanıtım çalışmalarıyla Türkiye’yi ziyaret eden Çinli turist sayısının bir milyona çıkarılmasının hedeflendiğini ifade etti.

Önen, “2018 yılının ilk dört ayında Türkiye’ye gelen Çinli turist sayısının bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 97 oranında artmış olması da 1 milyon Çinli turist hedefimize orta vadede ulaşabileceğimiz konusunda inancımızı güçlendiriyor.” dedi.