Patronlara 'makine' kıyağı: 1 milyon liralık alıma 300 bin lira destek verilecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ""Sanayicilere 1 milyon liralık yerli makine teçhizat alımında 300 bin lira finansman desteği sağlanacak." dedi.

Patronlara 'makine' kıyağı: 1 milyon liralık alıma 300 bin lira destek verilecek

Ekonomik krize iyiden iyide girme emareleri gösteren Türkiye ekonomisinde özellikle orta ölçekli işletmelerin iflas sinyalleri vermesi üzerine AKP para musluklarını açıyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Sanayicilere 1 milyon liralık yerli makine teçhizat alımında 300 bin lira finansman desteği sağlanacak.” açıklamasında bulundu.

Varank, KOSGEB tarafından sanayicilere 1 milyon liralık yerli makine teçhizat alımında 300 bin lira finansman desteği sağlanacağını belirterek, “Böylece yerli makine üreticileri için 1,4 milyar liralık üretim ve pazar hacmi oluşturacağız.” ifadesini kullandı.

Varank, çekerek şöyle devam etti:

“Uygulamaya koyduğumuz programlarla sanayicilerimizi ve KOBİ’lerimizi desteklemeye kararlıyız. Kaynaklarımızı etkin ve verimli kullanarak işletmelerimizin önünü açmaya devam edeceğiz. Bu doğrultuda KOSGEB aracılığıyla imalat sanayisinde faaliyet gösteren işletmelerin kullanacakları yerli ve yeni makine teçhizat alımları için uygun koşullarda finansman desteği sağlıyoruz. Bu finansman desteği imalat sanayisindeki işletmelerimizin yatırımlarını hızlandırmak ve üretim kapasitelerini artırmak için de önemli bir enstrüman olacaktır.”

Bakan Varank’ın açıkladığı programa bu yıl haziran-ağustos aylarında 2 bin 252 işletme başvuru yaptığı, gerekli koşulları taşıyan bin 345 işletmenin başvurusuna onay verildiği belirtiliyor.