Türk patronlar Trump'ın otelinde buluşacak

Türkiye'nin önde gelen patronları 22 Ekim'de ABD'ye gidip Başkan Trump'ın otelinde kalacak.

Türk patronlar Trump'ın otelinde buluşacak

Türkiye ABD yönetimiyle yaşadığı gerilimler nedeniyle AKP’li cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan ‘dolarları bozdurun’ çağrısı gelirken patronlar ise ABD’de Trump’ın otelinde ‘girişim ve yatırım’ amaçlı düzenlenen konferansta buluşacak.

Sözcü’den Saygı Öztürk‘ün aktardığına göre, DEİK/ Türkiye ABD İş Konseyi (TAİK) ve American Turkish Council ATC) tarafından düzenlenen 37’nci ATC-TAİK Ortak Yıllık konferansı 22-24 Ekim 2018 tarihlerinde ABD’nin başkenti Washington’da gerçekleştirilecek.

Trump İnternational Hotel’de düzenlenecek konferans öncesi DEİK üyelerine gönderilen duyuruda şöyle denildi:

“Konferansta Türkiye-ABD ilişkilerindeki gelişmeler, üst düzey Türk ve Amerikan özel sektör ve devlet temsilcileri tarafından değerlendirilecek olup; her sene olduğu gibi, ABD ve Türkiye’deki iş ve yatırım ortamlarına dair görüş alışverişinde bulunulmak üzere çeşitli alanlarda paneller yer alacaktır. Bu sene konferansa eklenen iki önemli yenilik ise Draper Üniversitesi destekleri ile gerçekleştirilecek Girişimcilik ve Yatırım Oturumu ve ikili görüşme imkanıdır.”

IVANKA  ‘SPA’ HİZMETİ VERİYOR

Habere göre otelde ‘SPA hizmeti’ (cilt bakımı, masaj) de veriliyor. SPA’nın işletmeciliğini de Trump’un kızı Ivanka Trump yapıyor.

Öztürk konuyla ilgili köşe yazısındaki yorumunda “Ne ilginç bir durum, Cumhurbaşkanı ve bakanlar Trump’a verip veriştiriyor. Erdoğan, herkesin dolar bozdurması çağrısı yapıyor, Türkiye’nin önde gelen en az 300 civarında iş insanı da Trump’un oteline ve SPA salona dolar yatıracak.” ifadelerini kullandı.