Patronlar örgütü TÜSİAD yeni bakanlara 'öneri'lerini iletti

Patronlar örgütü TÜSİAD'ın yöneticilerinden oluşan bir heyet, kabine üyelerini ziyaret etti. Görüşme sonrası yapılan açıklamada bakanlarda TÜSİAD'ın gündemindeki konuların aktarıldığı ve önerilerde bulunulduğu belirtildi.

Patronlar örgütü TÜSİAD yeni bakanlara 'öneri'lerini iletti

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik başkanlığındaki TÜSİAD heyeti, yeni rejimin kabinesinde yer alan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ile Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’u ziyaret etti.

Temaslar ile ilgili bir açıklama yapan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, bir dizi sektörle ilgili proje ve önerilerini bakanlarla paylaştıklarını dile getirirken, gündemlerinde yer alan konuların bakanların da gündeminde olmasından “memnuniyet duyduklarını” belirtti.

Bilecik şu ifadeleri kullandı:

“Göreve yeni atanan Sayın Bakanlarımıza başarılar diliyoruz. Temaslarımız çerçevesinde Sayın Bakanlarımızla son derece verimli görüşmeler gerçekleştirdik. Görüşmelerimizde, turizm çeşitliliği ve dijital araçlar kullanılarak turizm potansiyelimizin artırılması; elektrik, doğal gaz ve yenilenebilir enerji piyasalarının işleyişi yanı sıra enerjide teknoloji ve inovasyon; sanayinin dijital dönüşümü, TÜSİAD SD2 Programı; ulaştırma ve haberleşme altyapısı; eğitim alanında 21. yüzyıl becerilerinin geliştirilmesi kapsamında STEM+A, düşünme becerileri ve sosyal duygusal beceriler konularındaki çalışmalarımızı, önerilerimizi ve projelerimizi aktardık. Üyesi olduğumuz BusinessEurope ve Global Business Coalition görüşlerini de aktararak, küresel iş dünyasının gündemi hakkında bilgi verdik. TÜSİAD gündeminde yer alan bu konuların Sayın Bakanların da gündeminde olmasından memnuniyet duyduk. Önümüzdeki günlerde de devam edecek bu verimli istişare toplantıları ile ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasına destek olmayı hedefliyoruz.”