Patronlar istemişti, AKP 'kısa çalışma ödeneği'ni hayata geçiriyor

Hükümet, patronların isteği üzerine 'Kısa Çalışma ödeneği' adı verilen sistemi hayata geçirerek işçilere İşsizlik Fonu'ndan maaş ödeyecek.

Patronlar istemişti, AKP 'kısa çalışma ödeneği'ni hayata geçiriyor

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, kur ve faizlerdeki artış ile ekonominin içinde bulunduğu durum nedeniyle çok sayıda sanayicinin fabrikalarda çalıştırdığı işçilerine maaş ödeyemez hale geldiğini belirtip, “çözüm” olarak işçileri hedef almıştı.

“Kısa çalışma ödeneği” sistemi öneren Özdebir, “Sistemin mevzuatı hazır ama karar alınması lazım. Ben bugün o işçileri işten çıkarsam hepsine Fon’dan zaten işsizlik maaşı verilecek. İnsanlar işsiz kalacağı gibi bu işin Fon’a bir maliyeti olacak. Onun yerine insanlar işinde kalsın, çalışılan sürenin maaşını patron, işçinin izinde olduğu dönemin maaşını da Fon ödesin. Bu düzenlemenin 6 aylık bir dönem için hayata geçirilmesi gerektiğini ilgili bakanlara ilettik” demişti.

“İŞVERENİ DE KORUYACAĞIZ”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un “Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı”nda yaptığı konuşmaya göre Hükümet, patronların bu isteğine de kulak verdi.

“Emekçileri enflasyon karşısında ezdirmedik, ezdirmemeye devam edeceğiz.” diyen Selçuk, patronlara desteklerini şu ifadelerle açıkladı:

İşvereni de koruyacağız. İşvereni desteklemek için politikalar geliştirmeye devam edeceğiz. Yapısal reformlar konusunda enflasyonla mücadeleye destek vereceğiz. Birçok reform paketi programın içinde yer alacak. İstihdamı destekleyecek yeni programlar da açıklayacağız. Kısa çalışma ödeneğini yakın zamanda planlıyoruz.”