Patronlar istedi, AVM'lerin bayramda tatil kararı geri alındı

Bayram tatilinin ilk gününde önce kapalı olacağı duyurulan alışveriş merkezleri kaymakamlık kararlarıyla izin alarak kararları iptal ettiriyor.

Patronlar istedi, AVM'lerin bayramda tatil kararı geri alındı

Ramazan Bayramı tatili nedeniyle AVM’lerin tatilin ilk gününde kapalı olacağı duyurulmasına rağmen karar kaymakamlıklar kanalıyla iptal ediliyor, AVM çalışanlarının tatil hakkı patronların baskısıyla gaspediliyor.

Ankara Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü, kentteki bütün AVM’lerin Ramazan ve Kurban bayramlarının birinci günü ile her yıl 1 Ocak günü kapalı olması yönünde karar almış,  yine kentteki AVM’lerin 10.00 ile 22.00 saatleri arasında faaliyet göstermesini kararlaştırmıştı.

Antalya Valiliği de Ankara’da olduğu gibi AVM’lerin Ramazan ve Kurban Bayramı’nın birinci günü ile 1 Ocak günü kapalı tutulması kararı almıştı.

KARAR İPTAL EDİLDİ, KAYMAKAMLIKLAR BİLDİRDİ

Ancak bu karar bugün iptal edildi. İptal kararı ise kaymakamlık tarafından AVM’lere bildirildi. Her kaymakamlık kendi bölgesindeki AVM yönetimini telefonla arayarak kararı tebliğ etti. Tebligatın ardından kentteki AVM’ler bayramın birinci günü saat 13.00’ten itibaren kapılarını müşterilerine açacak.

iSTANBUL’DA DA VİAPORT ZORBALIĞI

İstanbul Kurtköy’deki Viaport AVM’de DE bayram tatili boyunca emekçiler 23.00’e kadar çalışmak zorunda kalacak.

Viaport yönetiminin duyurduğu çalışma saatlerine göre bayram tatilinin üç gününde de emekçiler 23.00’e kadar çalışmak zorunda kalacak.

Viaport çalışanları Kurban bayramı tatiline kadar pazar, pazartesi, salı, çarşamba, perşembe günleri 22.00’ye, cuma ve cumartesi günleri 23.00’e dek çalışacak. Kurban bayramı tatilinde de Viaport emekçileri tatil boyunca 23.00’e kadar çalışacak.