Patronlar cephesinden ilk tepkiler

Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı erken seçim kararına ilişkin patronlardan, 'istikrar' için bir saat bile beklenemeyeceğini belirterek destekleme açıklamaları geldi.

Patronlar cephesinden ilk tepkiler

İTO Başkanı Avdagiç, erken seçim kararıyla ilgili olarak, “Seçimlerin erken yapılması en çok reel sektöre yarar, iş dünyası yatırım kararlarını öne alır.” ifadelerini kullandı.

Avdagiç, Cumhurbaşkanlığı sistemine geçiş ile birlikte “siyasi istikrarın ekonomideki uyum ve büyümeye destek olacağını” ifade etti.

Avdagiç’in açıklamaları şöyle:

Hep söylüyoruz Türkiye’nin bekleyecek bir saati bile yok. Dünyanın bu konjonktüründe iş dünyası olarak ihtiyacımız olan tek şey siyasi istikrarın sürmesidir. Hele ki Suriye ve Irak ile ilgili gelişmeler sürerken, dünyanın iki dev kutbu arasında gerginlik tırmanırken kararları hızlı almalıyız. Ekonomide kur üzerinden yapılan atak ve reel sektörün taşıdığı riskler açısından Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne beklemeden, bir an önce geçmesi zorunluluktur. Önümüzü daha net görebilmek için de uluslararası çevrelerin kur manipülasyonlarına hak ettikleri cevabı daha güçlü verebilmek için de buna ihtiyaç vardır.

ASKON: BELİRSİZLERİ SEVMEYİZ

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Hasan Ali Cesur ise, erken seçim kararının yerinde olduğunu belirterek, “Türkiye’nin öncelikleri bakımından bir an önce seçim konusu gündemden kalkmalıdır.” ifadesini kullandı.

Cesur, “Türkiye’nin öncelikleri çok farklı. İç ve dış gelişmeler her gün farklı bir dinamikle hareket ederken, Türkiye’nin gündeminde uzun bir seçim süreci yer almamalı. Ekonomi belirsizlikleri asla sevmez. Bu kararla bu belirsizlik yükü ortadan kalkacak. 24 Haziran tarihi yerinde bir karar olmuştur.” ifadelerini kullandı.

MÜSİAD: İSTİKRAR İÇİN…

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan da, Erdoğan’ın erken seçim kararını “son derece olumlu” karşıladıklarını ifade etti. Kaan’ın açıklamasında da ‘istikrar’ vurgusu öne çıktı:

İş dünyası olarak, üretim ve istihdamın arttırılması ve ülke ekonomisinin ileri taşınması adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunun da en büyük itici gücünü, iç ve dış siyasette istikrar ortamı oluşturuyor. İstikrar ise, halkın desteği ile göreve gelmiş güçlü iktidarlarla mümkündür.

Türkiye, istikrarı ortadan kaldırmaya ve ülkemizi kaosa sürüklemeye yönelik, içeriden ve dışarıdan çalışan tüm şer odaklarına en güzel cevabı, aziz milletimizin desteği ile 15 Temmuz 2016’da vermiştir.

Dolayısıyla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamış olduğu, 24 Haziran 2018 tarihinde “seçim yapılması kararını”, iş dünyası ve ülkemizin geleceği adına son derece olumlu karşılıyoruz.

TOBB: SON DERECE YERİNDE

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “iş dünyasını rahatsız eden belirsizliklerin ortadan kalkması ve ekonomik reform gündemine daha iyi odaklanabilme” açısından seçimlerin 24 Haziran 2018 tarihine alınmasının son derece yerinde bir tercih olduğunu bildirdi.

Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin 24 Haziran sonrasında hedeflerine hızla ilerleyeceğini öne sürüp “İş dünyamızı rahatsız eden belirsizliklerin bir an önce ortadan kalkması ve ekonomik reform gündemimize daha iyi odaklanabilmemiz açısından 24 Haziran 2018 tarihi son derece yerinde bir tercihtir.” ifadesini kullandı.