Patrondan 'İmamoğlu' kutlaması: Kurban kestirdi, çalışanlarına meşale yaktırdı

İstanbul'un Beylikdüzü ilçesinde faaliyet gösteren balık restoranının patronu Kenan Balcı, Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İBB'den aday olmasını çalışanlarına meşaleler yaktırarak kutladı.

Patrondan 'İmamoğlu' kutlaması: Kurban kestirdi, çalışanlarına meşale yaktırdı

İstanbul’un Beylikdüzü ilçesinde faaliyet gösteren balık restoranının patronu Kenan Balcı, Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İBB’den aday olmasını çalışanlarına konfetiler yağdırıp meşaleler yaktırarak kutladı. Balcı bunun için iki de kurban kestiğini söyledi.

2018 yılının kendileri için çamur deryası içinde geçtiğini belirten Balcı, “Balığımızı alıyoruz akşamında çöpe döküyoruz. Burada iş yapamıyoruz. Bulunduğumuz alan yol. Ön tarafımız yeşil alan. Ama şu anda bataklık durumunda. Ocak ayında Park alanını, yeşil alanı kendi mallarıymış gibi tel örgü ile çevirdiler. Burada hep beraber şikayet etmemize rağmen aylarca bu tel örgüyü kaldırmak için uğraştık. İmamoğlu 4.5 senedir Beylikdüzü’nde Belediye Başkanlığı yaptı. 4,5 senedir bize yapmadığını bırakmadı. Kavaklı Mahallesi Trakya Bulvarı üzerinde bulunan dükkanımızın önündeki yeşil alanı imara açmak için elinden geleni yapıyor. Bizleri burada mağdur ediyor. Biz iş yapmayalım diye dükkanımızın önünü bataklığa çevirdi. Büyükşehir Belediyesi’ne yeşil alanı imara açmak için önerge sundular. Fakat Büyükşehir bu önergeyi kabul etmedi. Şimdi tekrar sunmak için hazırlanıyorlar. Bu esnaf düşmanlığı, bu yeşil alan düşmanlığına bir türlü anlam veremiyorum.” diye konuştu.

“2019 HOŞGELDİN, İMAMOĞLU GÜLE GÜLE”

“Beylikdüzü 2018 yılını üzüntü içinde geçirdi. 2019 yılını burada Ekrem İmamoğlu’ndan kurtuluş yılı olarak ilan ettik. Kimseye iftiramız yok. Yaşanılan durum ortada. Buranın park ve yol oluşu bütün kayıtlarda mevcut. Biz burada çevre sakini olarak imza topladık ve bütün yetkili mercilere bildirdik. Buraya gelen herkes bu sefilliği görüyor ve yaşıyor.” şeklinde konuştu.

MEŞALELERLE UĞURLADILAR

Balcı’nın balıkçı işletmesi ve restoranındaki çalışanlar, Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gidişini ironi yaparak, meşale ve konfetilerle kutladı. Kurban da kestiğini belirten Balıkçı Kenan Balcı, “İki kurban kestik. Bunları fakire fukaraya dağıtacağız. İmamoğlu’nun gidişi kutlu olsun” dedi.

“BALIK BOLLUĞU” İÇİN TEŞEKKÜR ETMİŞTİ

Geçtiğimiz ay AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a “balık bolluğu” nedeniyle teşekkür etmesi haberlere konulan Balıkçı Kenan Balcı, “Bu balık bolluğunun en büyüt etkenlerinden bir tanesi de bu arıtma tesisleridir. Sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ederim. Arıtmaları çoğalttı, Marmara’nın, Karadeniz’in suyu temizlendi, bütün balık çeşitleri girmeye başladı. İnşallah palamut gibi diğer balık çeşitleri de bol bol olur, halkımız bol bol balık tüketir.” ifadelerini kullanmıştı.

SİTESİNDE FOTOĞRAFI DURUYOR

İmamoğlu’nun gidişini meşalelerle kutlayan Kenan Balcı’nın balikcikenan.com isimli internet sitesinde ise İmamoğlu’nun ziyareti sırasında kaydedilmiş fotoğrafları bulunmaya devam ediyor.

Ziyarete ilişkin bilgide şu ifadeler yer alıyor:

“Türkiye karasularında av sezonunun açılmasının ardından İstanbul’un ünlü balıkçısı Balıkçı Kenan’ı ziyaret eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bolluk ve bereket içinde bir sezon diledi. Hac ibadetine gittiği kutsal topraklardan ibadetini tamamlayarak dönen Balıkçı Kenan Balcı’yı aynı zamanda tebrik eden Başkan Ekrem İmamoğlu, “Kenan beyi hac ibadetinden dolayı tebrik ediyorum. İbadeti kabul olsun. Bu yıl denizlerde av sezonu bayrama denk gelince sessizce başladı, umarım bereketli bir sezon olur. Balıkçı Kenan’ın şahsında tüm balıkçılara da; kazasız belasız bol kazançlı bereketli bir sezon diliyorum” dedi.”