Patron istedi, Bakanlık Posco işçilerinin sendika yetkisini gasp etti!

Çalışma Bakanlığı'ndan yetki belgesini bekleyen Posco işçilerine gönderilen belgede, toplu iş sözleşmesi imzalamak için yeterli çoğunluğa varılmadığı belirtildi.

Patron istedi, Bakanlık Posco işçilerinin sendika yetkisini gasp etti!

Türkiye’nin en zengin 19’uncu grubu olan Kibar Holding ile Güney Koreli Posco grubunun ortak olduğu Kocaeli’deki çelik fabrikası Posco Assan’da Çalışma Bakanlığı’ndan yetki belgesini bekleyen işçilere kötü haber geldi. Bakanlıktan gönderilen belgede, toplu iş sözleşmesi imzalamak için yeterli çoğunluğa varılmadığı belirtildi.

Bakanlığın hukuksuz yanıtı üzerine Posco işçileri ve Birleşik Metal-İş Sendikası yetkilileri, AKP Kocaeli il binası önünde protesto açıklaması yaptı. Grup adına açıklamayı Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu okudu.

Serdaroğlu, “Atılan işçiler işbaşı yaptırılmadığı gibi hakkını arayan işçiler baskı ve gözaltına maruz kaldı. Şimdi de Bakanlıkta aylardır sümen altında bekletilen sendikamızın çoğunluk tespiti, birden bire yetkisizliğe dönüştürüldü. Pes etmeyeceğiz. Yapılan sadece zaman kazanmaya dönük hamledir.” diye konuştu.

BAKANLIK-PATRON İŞBİRLİĞİ

“Bakanlık, Kibar Holding’in isteği doğrultusunda, yasaya aykırı bir şekilde bize yetkisizlik çıkarttı” diyen Serdaroğlu, “Anlaşılan o ki işverenler son çare sendikanın yetki tespitine müdahale etmeyi planlanmışlar. Bugün ortaya çıkan gelişme bunu gösteriyor. Ama vazgeçmeyeceğiz. Sendikamız bu hukuksuz uygulamayı mahkemeye taşıyacaktır. Yetki mahkemesi bu yasa dışı uygulamayı ortadan kaldıracaktır. Zaten yapılan yetki sürecini uzatarak Posco Assan işçilerinin moralini bozmaktır. Buna izin vermeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.