'Papa gelmiş gibi': Erdoğan'ın ziyaretinin Almanya'ya maliyeti belli oldu

Alman medyası, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Berlin ve Köln'e gerçekleştirdiği ziyaretin güvenlik masrafının en az 8 milyon 700 bin euroya mal olduğunu yazdı.

'Papa gelmiş gibi': Erdoğan'ın ziyaretinin Almanya'ya maliyeti belli oldu

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın resmi temaslar ve açılışlar için geldiği Almanya’daki üç günlük ziyareti sırasında alınan önlemler dikkat çekmişti.

Alınan üst düzey önlemlerle birlikte Erdoğan ve heyetine gösterilen ilgi ve muamele, Almanya’nın AB’yle arasını ısıtma mesajı veren Türkiye ile ilişkilerini düzeltme çabasının da göstergesi olarak yorumlanmıştı.

Alman medyası, Erdoğan’ın Berlin ve Köln’e gerçekleştirdiği ziyaretlerin güvenlik masrafının en az 8 milyon 700 bin euroya mal olduğunu yazdı.

Alman Bild gazetesi, “Ziyaret ne getirdi” başlığı ile Erdoğan’ın ziyareti sırasında yaşanan gerginlikleri de yazarken, ziyaretin 8 milyon 700 bin euroya mal olduğunu açıkladı.

Gazete haberinde, Erdoğan’ın Berlin ve Köln şehirlerindeki temasları sırasında 10 bin polisin görev yaptığını bildirdi.

“DAHA ALÇAKGÖNÜLLÜ OLAMAZ MIYDI?”

Erdoğan için alınan güvenlik önlemleri kapsamında Almanya Başbakanlık binasının ve Erdoğan’ın patronlarla buluştuğu Adlon otelinin yakınlarındaki binaların çatılarına konuşlandırılan keskin nişancılar ve çevresinde kapatılan caddeler, Alman basınının da gündemine girmişti. Deustsche Welle’den Jens Thurau, alınan önlemler için “Amerikan başkanlarının, Kraliçe’nin ya da Papa’nın ziyaretlerinden alışıldık olunan bir durum, bu.” demiş ve “Tüm bunlar; basın toplantısı, akşam yemeği, alınan yüksek güvenlik önlemleri insanın aklına şu soruyu getiriyor: Her şey bir nebze daha alçakgönüllü planlanamaz mıydı?” sorusunu sormuştu.