Özgürlükçü Demokrasi çalışanlarının evlerine baskın

Kayyım atanan Özgürlükçü Demokrasi gazetesinin çalışanlarının evlerine yapılan baskında 4 gazeteci gözaltına alındı.

Özgürlükçü Demokrasi çalışanlarının evlerine baskın

İstanbul’da geçtiğimiz hafta Özgürlükçü Demokrasi gazetesine ve Gün Matbaacılık binasına yapılan baskınla 25 çalışanı gözaltına alınmış, gazete ve matbaaya ise TMSF tarafından kayyum atanmıştı. Devam edilen operasyonlarda dün gece de bazı gazete çalışanlarının evlerine özel harekât ve güvenlik şube polisleri tarafından baskın yapıldı.

Mezopotamya Ajansı‘nın aktardığına göre, gece saat 00.00 ile 03.00 saatleri arasında yapılan baskınlarda edinilen bilgilere göre, şu ana kadar Reyhan Hacıoğlu, Pınar Tarlak, Hicran Urun ile gazetenin eski çalışanlarından Mehmet Beyazıt gözaltına alındı.

Gözaltına alınmaları ile ilgili bir gerekçe gösterilmezken, soruşturmada “gizlilik” kararı olduğu polisler tarafından belirtildi.

Gazetecilerin adreslerinde yapılan aramalar sırasında polislerin cinsiyetçi söylemlerde bulunulduğu ve evlerde bulunan birçok eşyaya el koyduğu öğrenildi. Gazetenin editörlerinden Reyhan Hacıoğlu’nun kaldığı evde yapılan aramada, haber takibi sırasında kullanılan gaz maskesi, Özgürlükçü Demokrasi gazetesinin kimi sayılarına, kitap, mektup ve fotoğraflara el konulduğu belirtildi.