Özgür Özel: Gönül ittifakımız tam

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, yerel seçimlerde partisinin ittifak stratejisine dair konuştu. Özel, "Sayın Genel Başkanımız, değerli genel başkanlarla görüşme yaptı. Bundan sonra da yapacak. Gönül ittifakımız tam" diye konuştu.

Özgür Özel: Gönül ittifakımız tam

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, yerel seçimlerde partisinin ittifak stratejisine dair konuştu. Özel, “Sayın Genel Başkanımız, değerli genel başkanlarla görüşme yaptı. Bundan sonra da yapacak. Gönül ittifakımız tam” diye konuştu.

Özel, CHP Marmaris ilçe teşkilatında yaptığı konuşmada bugüne kadar 300 belediye başkan adayını açıkladıklarını, 6 Aralık’ta 350 adayı daha kamuoyuna sunacaklarını belirtirken, pazar günü 54 yerde temayül yoklaması yapacaklarını ifade etti. Temayül yoklamasındaki sonuçlara göre açıklamada bulunacaklarını açıklayan Özel, seçime girecek adayların yarısının 6 Aralık’ta belirlenmiş olacağını açıkladı. Özel, geriye kalan kısmın ise 13 Aralık ve 20 Aralık’taki Parti Meclisi toplantısında açıklanacağını belirtti.

Özel, yerel seçimlerin koalisyonsuz, ittifaksız yapılamaz bir hale getirildiğini de ileri sürdü ve şöyle konuştu:

“Korkunun ecele faydası yok. Bunlar karanlıkta korkudan ıslık çalanlar gibi ittifak şarkıları söylüyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi olarak 81 milyonun hizmetine, 50 milyonun oyuna talibiz. İttifak görüşmelerinde Sayın Genel Başkanımız, değerli genel başkanlarla görüşme yaptı. Bundan sonra da yapacak. Gönül ittifakımız tam. Sahada zaten kavuştuğumuz bütün seçmenler ittifakı birbirleriyle ve gönüllerinde bizlerle yapmış durumdalar. Önümüzdeki günlerde değerli genel başkanların görüş alış verişinden sonra da belli yerlerde belli birliktelikleri sağlayıp, daha emin adımlarla ilerleyebiliriz.”