ÖZEL HABER | Kaymakamlıktan Flormar Direnişi'ne yasak

189 gündür direnişlerini kararlı şekilde sürdüren Flormar işçilerine ısınmak için yaktıkları ateş de yasaklandı.

ÖZEL HABER | Kaymakamlıktan Flormar Direnişi'ne yasak

Sendikalaştıkları için işten atılmalarının ardından eylem başlatarak 189 gündür iş hakları için direnen Flormar işçileri bugün bir yeni yasakla daha karşılaştı.

İlerici Kadınlar Derneği ve Sınıf Tavrı, bugün sabah saatlerinde, 189 gündür iş hakları için direnen Flormar işçilerine dayanışma ziyareti gerçekleştirdi. Dayanışma ziyareti esnasında kolluk güçleri, kaymakamlık yasaklarını hatırlatıp tebligat ile ileteceklerini söyledi. Karara göre direniş alanında müziğin çalınması, ısınmak için ateş yakılması, fabrika kapısındaki yazıların yazılması yasaklanacak.

İşçilerin direniş günlerini fabrika kapısına yazmasına tahammül edemeyen ve hava koşullarının gittikçe güçleştiği bugünlerde ısınmak için işçilerin yaktığı kontrollü ateşten dahi “rahatsız” olan firmanın yasak talebinin kaymakamlıkça uygulanması, devlet sermaye işbirliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Öte yandan dayanışma ziyaretinde sendikal mücadele başlattıkları için işten atılan işçiler, işe iade davalarının sürekli olarak uzatıldığını dile getirdi. Ancak uzatılan hukuki sürecin haklı mücadelelerinin önünde engel olmayacağını belirtti.

Tüm bu engellemelere rağmen işçiler; direnmekte ve iş haklarını geri almakta kararlı olduklarını dile getirdiler.