ÖZEL | Bir eski çalışanının gözünden Metro gerçeği: Firma mı mafya mı?

"Adam öldürmeye azmettirmek"ten aldığı müebbet cezasının devamına karar verildiği gün yurtdışına kaçan Metro patronu Galip Öztürk'ün firmasında, üzerine yıkılan bir olay sonrası ağır şekilde darp edilen bir çalışanın anlattıkları, firmadaki "mafyatik" yöntemlerin Öztürk'le sınırlı olmadığını gösterdi.

ÖZEL | Bir eski çalışanının gözünden Metro gerçeği: Firma mı mafya mı?

Galip Öztürk… 90’lı yıllarda girdiği ulaşım sektöründe giderek büyüyen, AKP döneminde ise semirdikçe semiren bir patron. Kabarık sicilinden ötürü hakkındaki dava haberleriyle sık sık gündem olan Öztürk’ün kendisi gibi firması Metro Turizm de kaza, cinsel istismar ve yolcuya kötü muamele haberleriyle tanınıyor. Hem sahibinin kötü ünü hem de firmayla yapılan yolculuklarda yaşanan kimi vakalar nedeniyle arka planda kalan ise firma çalışanlarının yaşadığı mağduriyetler.

Hakkında ‘öldürmeye azmettirme’ suçundan verilen müebbet hapis cezasının infazına devamına karar verilen Öztürk, hapiste olması gerektiği yerde her nasıl olmuşsa(!) karar açıklandığı gün yurtdışına kaçmıştı. Çok da uzağa değil, SSCB’nin çözülüşü sonrası kumar ve fuhuşun Ortadoğu’daki ana merkezlerinden biri haline getirilen Batum’a kaçtığı öğrenilen Öztürk, burada yapılan Gürcistan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine oy vererek katılışını gösteren bir paylaşımda bulunmuştu. Öztürk bu paylaşımında da yandaşlığını AKP’nin sloganını uyarlayıp “İstikrar devam etsin, Gürcistan büyüsün” diyerek göstermişti.

İşte Türkiye’de adaletin patronlara karşı işletilemediğinin karamizah konusu olacak bir örneğini oluşturan bu olayın ardından Manifesto’ya ulaşan eski bir Metro çalışanının anlattıkları, adam öldürmeye azmettirmekten mahkum Galip Öztürk’ün mafyatik “yöntem”lerinin şirketlerinde çalışanlara karşı da uygulandığını ortaya koydu.

“DEKOLTE” HABERİNİ SEN YAPTIN DEYİP DÖVDÜLER

İzmit Otogarı’nda 2016 yılında Metro’nun işletmecisi olan bir firmada bilet satış operatörlüğü yaptığını belirten F.A, o yıl bir Metro otobüsünde meydana gelen “mastürbasyon yapan muavin” skandalının ardından yerel bir sitede çıkan “Göğüs dekoltesine bilet yok!” haberi nedeniyle kendisinin sorumlu tutularak dövüldüğünü, ayrıca 2 aylık maaşının da verilmeyerek işten çıkarıldığını açıkladı.

Sözkonusu haberde, “mastürbasyon” skandalı üzerine firmanın büyük tepki çekmesi nedeniyle İzmit Otogarı’nda firma işletmesinin bir kadın yolcuyu “Böyle dekolte giyinince biz sorun yaşıyoruz. Sana bilet milet yok. Git başka firmadan bilet al” diyerek geri çevirdiği öne sürülmüştü.

Haber üzerine ofise çağrıldığını belirten F.A, burada “Gazeteye haberi sen mi verdin?” diye sorgulandığını, haberin kendisiyle ilgisi olmadığını söylemesine rağmen korumalar tarafından ağza alınmayacak küfürler eşliğinde darp edildiğini söyledi. Aldığı darbeler sonucu kulağının patlatıldığını belirten F.A “Sonra Galip Öztürk’e sosyal medya hesabı üzerinden ulaşmaya çalıştım. O dönem yine yurt dışındaydı. Özel mesaj attım, başıma gelenleri tek tek anlattım. Ancak buna rağmen dönüş yapmadı.” dedi.

Yaşananlarla ilgili bir adli işlem başlatılıp başlatılmadığını sorduğumuz F.A, olayın böylece kaldığını, tehditlerden korktuğu için hukuk yoluna gitmek istemediğini söyledi.