Oyuncular Sendikası'ndan istifa çağrısı

Oyuncular Sendikası, dün TBMM'de yaşanan tiyatro skandalına ilişkin açıklama yaparak, "Bu vahim duruma sebebiyet veren tüm yetkilileri istifaya davet ediyoruz" dedi.

Oyuncular Sendikası'ndan istifa çağrısı

Oyuncular Sendikası, TBMM’de 18 Mart Çanakkale Anması’nda kadın tiyatro sanatçılarının TBMM Başkanlığının talimatıyla sahneye çıkartılmamasına skandalına ilişkin açıklamasında, istifa çağrısı yaptı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kültür, Sanat ve Yayın Kurulu tarafından başlatılan ve ikincisi yapılan “Meclis Sohbetleri” programında kadın tiyatro sanatçıları sahneye çıkarılmadı. Skandal talimatın ise doğrudan Meclis Başkanı İsmail Kahraman’dan geldiği belirtildi.

Oyuncular Sendikası’nın yaptığı “Ortaçağ Karanlığına Dönmeyi Reddediyoruz!” başlıklı açıklamada ise “Bu çağdışı müdahalenin sebebinin, hangi gerekçe ile bu müdahalede bulunduğunun ve hangi yetkililer tarafından bu talimatın verildiğinin ivedilikle kamuoyuna açıklanması gerekmektedir” denildi.

“1934 yılında kadınlara seçme ve seçilme hakkı veren mecliste, 2018 yılında kadınların sahnede yer alması engelleniyor! Bu vahim duruma sebebiyet veren tüm yetkilileri istifaya davet ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Sendika açıklamasının tam metni şöyle:

http://gazetemanifesto.com/2018/03/29/mecliste-skandal-kadinlari-sahneye-cikarmadilar/