ÖSYM sınavlara 'Allah rızası için' gözetmen arıyor

ÖSYM, seçim nedeniyle ertelenen sınavlara gözetmen bulmak için müdürlere mesaj attı

ÖSYM sınavlara 'Allah rızası için' gözetmen arıyor

ÖSYM’nin seçim nedeniyle ertelenen üniversite sınavı için gözetmen bulamadığı ortaya çıktı. ÖSYM Ankara Sınav Koordinatörlüğü’den Prof. Dr. Ahmet Ali Öçal’ın ise okul müdürlerine mesaj atarak, en az 5 öğretmenin gözetmen olmaya ikna edilmesini ‘allah rızası için’ rica etti. Öğretmenlerin resmi tatili ise yarın başlıyor.

Sözcü’den Yurdagül Uygun’un haberine göre, seçim nedeniyle 30 Haziran – 1 Temmuz tarihine ertelenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için görevli bulunamıyor. ÖSYM ise ‘Allah rızası için’ görevli aramaya başladı.

Seçimlerde görev alan ve bir an önce tatiline başlamak isteyen öğretmenler, YKS için görev almak istemedi.

Öğretmenlerin resmi tatili ise 22 Haziran’da başlıyor.

İşte müdürlere gönderilen o mesaj:

“Sayın Müdürüm, 30 Haziran 2018 Cumartesi günü yapılacak olan YKS (TYT) oturumunda çok ACİL olarak görevlilere ihtiyacımız var. Okulunuz öğretmenlerinden 30 Haziran 2018 Cumartesi TYT oturumunda, hiç görevi olmayan en az 5 (beş) öğretmenimizi Yavrularımızın bu kutsal emeğine sahip çıkmak adına Allah rızası için görev almaya ikna ederek … mail adresine yarın (Perşembe) akşamına kadar bildirmenizi rica ediyorum. Yardımlarınız için Allah razı olsun. Saygılarımla; Prf.Dr.Ahmet Ali ÖÇAL ÖSYM.Ank. Sınav Koordinatörlüğü.”