'Osmanlı'da Oğlancılık' kitabı toplatılıyor

Rıza Zelyut’un iki yıl önce Kaynak Yayınları'ndan çıkan kitabı “Osmanlı’da Oğlancılık” hakkında toplatılma kararı verildi.

'Osmanlı'da Oğlancılık' kitabı toplatılıyor

Rıza Zelyut’un iki yıl önce Kaynak Yayınları’ndan çıkan kitabı “Osmanlı’da Oğlancılık” hakkında toplatılma kararı verildi.

Zelyut’un eseri, TC Başbakanlık Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu’nun 25.01.2018 tarihli ve 2018/2 kararıyla ‘muzır neşriyat’ kapsamına alındı. Piyasadaki kitapların toplatılarak poşet içinde satılmasına karar verildi.

Osmanlı dönemi yazar ve şairlerinin eserlerinden yararlanılarak kaleme alınan kitabın toplatılmasına kitabın yayıncısı Kaynak Yayınları tepki gösterdi.

Yayınevinden yapılan açıklamada “Kitapları değil, taciz ve tecavüzü önleyin!” denilirken, “Çocuklara yönelik taciz ve tecavüz olaylarına dair haberlerin ne yazık ki arttığı son dönemde, söz konusu kitap küçüklere zarar vermek veya onların manevi yapılarını olumsuz etkilemeyi değil, tam aksine o yapıyı deşifre ederek çocuklarımızı bu eğilimden korumayı amaçlamıştır” ifadeleri kullanıldı.