'Osmangazi Üniversitesi’ndeki katliam araştırılsın' teklifi AKP’lilerin oylarıyla reddedildi

CHP’nin “Osmangazi Üniversitesi’ndeki katliam araştırılsın” teklifi AKP’lilerin oylarıyla reddedildi.

'Osmangazi Üniversitesi’ndeki katliam araştırılsın' teklifi AKP’lilerin oylarıyla reddedildi

CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, Osmangazi Üniversitesi’nde yaşanan katliamı meclis gündemine taşıdı. Cumhuriyet Halk Partisi, grup önerisi vererek; katliamın araştırılmasını teklif etti. AKP Milletvekilleri bu teklifi reddetti.

DESTEK VERMEYEN HERKES SUÇ ORTAĞIDIR

Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünden Eskişehir’de yaşanan katliamı anlatan Cemal Okan Yüksel vicdanlara seslendiğini belirterek; “Bu konuyu araştıralım. Yitirdiğimiz canların çocuklarına hesap vermemiz lazım, bunun hesabını vermemiz lazım. Katili kim korudu, kim kolladı; buna bakmamız lazım. Lütfen, bu sefer ellerinizi alışık olduğunuz gibi değil, mağdurlardan yana kullanın ve araştırma önergemize destek verin. Açıkça söylüyorum: Destek vermeyen herkes bu eli kanlı katilin suç ortağıdır.” dedi.

KATİLİ KORUYUP KOLLAMIŞLAR

CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, Osmangazi Üniversitesinde 4 akademisyenin ölümü ile sonuçlanan katliamın faili Volkan Bayar’ın 2006 ALES sınavında derece yaptığını, FETÖ’nün etkin olduğu dönemde ABD’de eğitime gönderildiğini ifade etti. Yüksel, “Katil, 15 Temmuz gecesi üniversiteye gitmiş ve odasındaki bilgisayarına format atmış. 15 Temmuz’dan sonra da yüzlerce akademisyeni FETÖ’cü olmakla itham ederek ihbar etmiş. Bu ihbarları, AKP’li bir milletvekiline ulaştırmış. O vekil de, Emniyet Müdürlüğüne gereğinin yapılması ricasıyla iletmiş. Fakat, asılsız bir şekilde ihbar edilenler; bu katille ilgili şikayette bulununca, söz konusu şikayetler işleme bile alınmamış. Bu katil korunmuş, kollanmış.” diye konuştu.